hehe z tym klejem to kiedyś miałem taki przypadek w pracy, ze potem kabinę w Iveco trzeba bylo malować, przez kogut na dachu , leciała woda i musiałem go zdemontować, i niestety efekt był taki ze odszedł razem z lakierem![]()
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
ja też chcę taką lotkę ale ciężko ją dostac
Gdybym miał wybierać to tylko z GTAMoże kiedyś...
Chwilka szukania w necie i mam. Nie jest to może jakaś super kopia daszku z GTA ale przy małej obróbce będzie pewnie oki.
Sam mam zamiar na wiosnę zamontować sobie taka lotkę.
A tu link może się komuś przyda: http://http://www.tuning-zone.pl/x_C_Dz__PD_64612857__PND_64612707__LL_7__PZTA_0D__ PKTID_64619050.html
poprawny link: http://www.tuning-zone.pl/x_C_Dz__PD..._64619050.html
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Zamówiłem tam jakiś czas temu i podobno mi już wysłali.. dam znać jak dojdzie jak to wygląda..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Spoilerek przyszedł.. Ogólnie jak na krajowy wyrób wygląda dość przyzwoicie, ale niestety za wiele nie da się powiedziec, bo po całości jest pociągnięty szarym podkładem, czego żadna szanująca się zagraniczna firma nie robi.. Jeśli chodzi o pasowanie, to drobna korekta łuków i będzie w miarę dobrze.. Zastanawia mnie tylko jedno, jak ja mam to zamocować..? Są dwa mocowania.. takie stopki z gwintem na śruby, ale one wypadają na szybie.. No przeca do szyby sobie nie przykręcę tego.. hmm.. Po rancie możnaby przykleic, ale tez przydałoby się jakieśprzetłoczenie w które nakładałoby się klej, by trzymał większą powierzchnią i nie wyłaził na boki przy przyklejaniu.. Ogólnie chyba zrobimy jakiś nowy system mocowania tego spoilerka.. jakies większe stopki gdzie możnaby położyć klej, bo to chyba największy minus tej lotki..
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Największy minus tej lotki to to że nie została zrobiona przez AutoDSSprawdzałeś może czy wycieraczka przejdzie Ci bezkolizyjnie jak przyłożysz lotkę do klapy bagażnika?
ja zamawiałem lotkę w tej samej firmie i tak:
- wycieraczka nie przechodziła bezkolizyjnie, musiałem ją lekko przyciąć
- lotkę przyklejałem klejem do szyb Wurth, trzyma bardzo mocno. klej nałożyłem zarówno na rant jak i na stopki, trzyma rewelacyjnie, nie ma mowy żeby coś miało odpaść. fakt że klej jest czarny i trochę może wyciekło przy stopkach ale i tak tego nie widać bo lotka skutecznie stopki zasłania. dodatkowo jeszcze zasilikonowałem miejsce łączenia między rantem a dachem, tak na wszelki wypadek żeby nie narażać kleju na warunki atmosferyczne
z tego co mi się wydaje oryginalna lotka w GTA jest mocowana właśnie śrubami do szyby
co do tej wycieraczki to jak kolega ma możliwość to bym jednak przed montażem lotkę wyprofilował od spodu tak by jednak wycieraczka przechodziła bezkolizyjnie. ja się o tym problemie zorientowałem już po zamontowaniu więc nie pozostało mi nic innego jak przycięcie wycieraczki![]()
Ostatnio edytowane przez flatbeet ; 29-12-2010 o 15:32