Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy 12345678
Pokaż wyniki od 71 do 74 z 74

Temat: Kosztorys uzytkowania Alfy

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał borsukmax Zobacz post
    Panowie po jaki ciul podajecie koszty związane z paliwem,jak się jeździ dużo to się więcej spala,normalne,a to ze ktoś zakupił sobie nowe felgi za 2500zł i wentyle za 250zł to dla mnie jest jego kaprys a nie koszt utrzymania alfy,i jeszcze widzę ze oc wliczacie,przecież nie każdy ma wszystkie zniżki ,panowie to nie rower za takie wygody płacić trzeba,albo kupujemy tico i wio do przodu
    Z twojej wypowiedzi wynika,że gdybym wymieniał powiedzmy prawy gorny wachacz mógłbym założyc powiedzmy FASTA za 97zł ale chciałem miec święty spokój przez kilkanaście kolejnych tyś.km więc założyłem TRW za 180zł i to jest jak to stwierdziłeś mój kaprys i nie moge tego podciągnąc do kosztów utrzymania Alfy??? Chore!! Inny przykład jak sugerujesz z tymi felgami jaki kaprys? Przecież nie zainwestowałem tych pieniędzy w coś innego tylko w Belle?!?Więc niby dlaczego miałbym nie ując tego w kosztorysie???

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Czudec ok. Rzeszowa
    Auto
    156 1.8 02'

Domyślnie

Jeśli kupujesz autko v6 to chyba liczysz się z tym, że ono łyka trochę więcej? Bo to jest raczej logiczne, nie mówię, że to alfa "ble ble ble" i jej wolno, ale skoro kupujesz takie auto to chyba liczysz się z kosztem paliwa? Bo jeśli kupujesz auto i myślisz tylko o osiągach, to albo masz duuuuużo kasy albo brak rozumu(bez obrazy). To trochę tak, jakby wybudować duży dom i potem narzekać, że rachunki za prąd są duże.

A poza tym, jak można liczyć OC do kosztów eksploatacyjnych? W każdym aucie trzeba to kupić i alfa się jakoś nie wyróżnia stawkami, choć przyznam że sa one wyższe niż w przypadku poloneza.

Moja alfa przez rok użytkowania wchłonęła ok. 2 500zł - różne naprawy (amortyzatory przód, elektryka i różne inne pierdółki)
    Środków czyszczących (<szok>) nie liczę bo nawet jak bym miał "malucha" to i tak bym je kupował.
    OC - za drogie, dlatego zarejestrowane na ojca
    Paliwo - pb za drogie dlatego jeżdżę na LPG. Nie jednego bym zawstydził wskaźnikiem moc <=> spalanie.

Jony88 a np. dlatego, że nie musiałeś ich kupować, żeby dalej jeździć (chyba że poprzednie które miałeś masz pogięte/połamane to ok), to jest bardziej na zasadzie "chciałem to sobie kupiłem".
    Ostatnio edytowane przez Kierownik ; 01-01-2011 o 11:33
    Jest: 166 FL 2.4 2003 automat
    156 1.8 02' - ciągle w rodzinie

Była: Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2004 :]
    Była: Alfa Romeo 33 1.7 8v - perełka mua.
    Była: Alfa Romeo Gtv 2.0 TS 1999 :]

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał Kierownik Zobacz post
    Jeśli kupujesz autko v6 to chyba liczysz się z tym, że ono łyka trochę więcej? Bo to jest raczej logiczne, nie mówię, że to alfa "ble ble ble" i jej wolno, ale skoro kupujesz takie auto to chyba liczysz się z kosztem paliwa? Bo jeśli kupujesz auto i myślisz tylko o osiągach, to albo masz duuuuużo kasy albo brak rozumu(bez obrazy). To trochę tak, jakby wybudować duży dom i potem narzekać, że rachunki za prąd są duże.

A poza tym, jak można liczyć OC do kosztów eksploatacyjnych? W każdym aucie trzeba to kupić i alfa się jakoś nie wyróżnia stawkami, choć przyznam że sa one wyższe niż w przypadku poloneza.

Moja alfa przez rok użytkowania wchłonęła ok. 2 500zł - różne naprawy (amortyzatory przód, elektryka i różne inne pierdółki)
    Środków czyszczących (<szok>) nie liczę bo nawet jak bym miał "malucha" to i tak bym je kupował.
    OC - za drogie, dlatego zarejestrowane na ojca
    Paliwo - pb za drogie dlatego jeżdżę na LPG. Nie jednego bym zawstydził wskaźnikiem moc <=> spalanie.

Jony88 a np. dlatego, że nie musiałeś ich kupować, żeby dalej jeździć (chyba że poprzednie które miałeś masz pogięte/połamane to ok), to jest bardziej na zasadzie "chciałem to sobie kupiłem".
    Wcześniej mialem Honde Civic i dla niej też prowadzilem sobie takie statystyki i to tylko dla własnego rozeznania i nie tylko ja robie coś takiego bo jak widzisz jest nas wielu chociażby na tym forum.A jeśli chodzi o koszty paliwa to wiadomo nie zalejesz nie pojedziesz,ale i tak kiedy nie zapomne to zapisuje a kiedy nie no too... i powiem Ci szczerze,że Bella na dzień dzisiejszy jest o wiele Tańsza w utrzymania a jeśli chodzi o satysfakcje z jazdy i komfort użytkowania-bez porównania na plus dla Belli rzecz jasna

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Kierownik Zobacz post
    A poza tym, jak można liczyć OC do kosztów eksploatacyjnych?
    Temat nie dotyczy kosztów eksploatacyjnych, tylko JAK BYK JEST NAPISANE:
    Kosztorys uzytkowania Alfy
    Nic więc dziwnego, że w kosztach część użytkowników uwzględniła paliwa i/lub ubezpieczenie.
    Jak komuś taka informacja nie jest potrzebna to jaki problem ją pominąć...