Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Temat: gaśnie silnik przy zatrzymywaniu auta Q-tronic

boogymen
    Gość

Domyślnie

Troche mnie nastraszyłeś i pewnie noc nie przespana Jak kupiłem moją kochaną alfę to z miejsca wszystko porobiłem. Kompletny rozrząd ,pompa wody. W serwisie powiedzieli mi też ze wypadało by wymienić napinacze paska klinowego, pasek, koło pasowe wału korbowego, wszystkie płyny, oleje, olej w skrzyni. No chyba wszystko co można było wymienić poza zawieszeniem i klockami hamulcowymi bo narazie są w całkiem niezłym stanie. Jak sobie pomyśle że czekają mnie następne koszty to już mi się włosy na głowie jeżą

adamku
    Gość

Domyślnie

Olej wymieniales w specjalistycznym warsztacie, czy w ASO?

boogymen
    Gość

Domyślnie

W aso ale chyba jednak mogłem w tym bielsku. Tak szczerze mówiąc w swojej naiwności myślałem że ASO to zrobi jak należy ale jak tak sobie czytam na forach to wygląda na to że lepiej byłoby u specjalistów od skrzyń a nie w ASO P.S. wszystko robiłem w ASO
    Ostatnio edytowane przez boogymen ; 11-01-2011 o 21:18

adamku
    Gość

Domyślnie

W ASO nie wymieniaja oleju, w zasadzie robia dolewke, ile im zejdzie tyle doleja i na tym koncza "wymiane". Dodatkowo, biora za ta mniej wiecej tyle samo kasy co zwykly warsztat za wymiane z plukaniem i wymiana filtra.

p.s. ja swoja serwisuje w ASO... ale renault...

boogymen
    Gość

Domyślnie

W Bielsku w specjalistycznym warsztacie powiedzieli mi że filtra się nie wymienia bo jest wewnątrz skrzyni i to robią tylko przy remoncie. W ASO (tak mi powiedzieli) wymienili mi 4 l oleju bo mniej więcej tyle wchodzi. O myciu nie było nawet mowy. TY wymieniałeś olej z płukaniem i wymianą filtra? Jesli możesz to podaj mi adres tego serwisu który wymienił Ci tak kompleksowo olej to może się szarpne i jeszcze raz wymienie. A jaka cena takiej usługi ?

adamku
    Gość

Domyślnie

Hmmm, moze rzeczywiscie z tym filtrem mnie ponioslo i w moim przypadku zostal wymieniony podczas remontu... Sprawdz ile wchodzi do twojej skrzyni oleju... Remont robilem w ASB Palka z Myslowic, cena z tego co pamietam, robilem to w zeszlym roku oscylowala w okolicy 600zl. w aso pewnie zaplaciles 400-500zl.?

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Na pewno podczas remontu bo w skrzyniach aisin filtr jest wewnatrz i wymienia sie go tylko w przypadku wyjecia skrzyni, wtedy tez mozna wymienic caly olej, bo bez rozbierania wchodzi okolo 3 litry i wg specjalistow od ASB w af-40 powinno sie wymieniac tak co 60 tys. W ASO B-B w ogole nie wymienia sie oleju - nie maja procedury, pytalem jak bylem zaraz po kupnie zrobic rozrzad itp.

boogymen
    Gość

Domyślnie

Dzięki. Widze że musze jednak coś zadziałać z tą skrzynią . Mam nadzieje że nie utopie za dużo kaski i uda mi się to jeszcze zrobć w miarę tanim kosztem. Pozdrawiam

adamku
    Gość

Domyślnie

Czesc, ja tez mam taka nadzieje... jak bedziesz wiedzial co sie dzieje, daj znac... powodzenia

adamku
    Gość

Domyślnie

Boogymen, co z twoja skrzynia, happy end?