Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Temat: gaśnie silnik przy zatrzymywaniu auta Q-tronic

boogymen
    Gość

Domyślnie gaśnie silnik przy zatrzymywaniu auta Q-tronic

Zatrzymując się autem z automatem (np. na światłach) co jakiś czas zdarza mi się że auto zgaśnie. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Jedyne co przychodzi mi do głowy to to że automatyczna skrzynia nie rozprzęgla się z silnikiem podczas zatrzymania samochodu. Dodam jeszcze że na wyświetlaczu komputera nie wyskakuje żaden komunikat czy awaria a po ustawieniu dźwigni w pozycje P (standardowa przy odpalaniu) silnik odpala bez najmniejszego problemu. Bardzo proszę o pomoc> AR 159 16v 152000 Q-tronic

adamku
    Gość

Domyślnie

witam, masz jeszcze jakies inne objawy, zmienia bez szarpniec? Mialem podobne objawy, wymienilem chyba konwerter (to bylo rok temu wiec moglem cos pochrzanic) koszt okolo 2tys.
    Ostatnio edytowane przez adamku ; 11-01-2011 o 17:45

boogymen
    Gość

Domyślnie

Jeżdżę tym autem od miesiąca. Pierwszy raz automatem. Trudno mi jednoznacznie powiedzieć czy szarpie. Jest wyczuwalna zmiana biegu na wyższy czy redukcja na niższy. Byłem 2 tygodnie temu u speców od automatów i jeden przejechał się ze mną na jazdę próbną. Nic niepokojącego nie stwierdził. Ja osobiście nie uważam by szarpała, chość przy ruszaniu z miejsca po naciśnięciu pedału gazu mam wrazenie że występuje lakkie szarpnięcie. Obroty idą w górę a dopiero po ułamku sekundy skrzynia zaczynała przenosić napęd na koła. Nie znam się szczerze mówiąc ale wydaje mi się że chyba tak ma być. Oczywiście w tej dziedzinie jestem zupełnym laikiem

adamku
    Gość

Domyślnie

Mam Q-tronica od ponad roku, autko ma podobny przebieg, skrzynia bardzo delikatna i wymagajaca. Dowiedz sie czy poprzedni wlasciciel zmienil olej i filtr, i odwiedz swojego speca jak najszybciej. Remont skrzyni to jakies 8500zl. skad jestes?

boogymen
    Gość

Domyślnie

Oświęcim a byłem u goscia w Bielsku

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Byles w A.T.SERVICE KRZYSZTOF NOWICKI UL.CHABROWA 1 B ?

adamku
    Gość

Domyślnie

O, ja jestem z Zabrza, a naprawialem skrzynie w Myslowicach. Wybieram sie tam, tym razem cos wyje mi w skrzyni, pewnie jakies lozysko. Skad jest twoja alfa?

boogymen
    Gość

Domyślnie

Byłem w automat serwis ul. Reggera 77

---------- Post dodany o godzinie 18:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:19 ----------

kupiłem w Wodzisławiu. Sprawdzałem wszystko przed zakupem w serwisie w Żorach. podpieli komputer + zawieszenie i wszystko było ok. Auto sprowadzone z Holandi

Użytkownik Romeo
    Auto
    AR159 Q-tronic

Domyślnie

Pewnie autokomis brachmanski? STad sprawdzanie w zorach w euromocie tak?

adamku
    Gość

Domyślnie

Malutki swiat, komis Brachmanski? zawsze ma na "podworku" jakas 159. Aro, tez tam kupiles, jaki przebieg ma twoj samochod, jakies problemy ze skrzynia?
    Ostatnio edytowane przez adamku ; 11-01-2011 o 18:27