Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Temat: Problem z odpalaniem , nikt nie wie co jej jest ?

Farciaż
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Nie wiem czy można sprawdzić komputer. Jak go nie wypniesz i nie podepniesz innego to chyba inaczej nie sprawdzisz. Ja jestem z Lubelskiego z pod Lublina więc masz kawałek jakieś 280 km. Jak chcesz to mogę ci wysłać kompa pocztą. Wepniesz go i sprawdzisz. Jeżeli jednak nie komputer to mi go odeślesz a ja ci oddam kasę żebyś nie wpadał w jeszcze większe koszty.
    Jaka miejscowosc dokladnie ? Bo ja tam mam rodzine , i prawdopodobnie sie tam przeprowadze. Mam swoj dom , swoja ziemie i otworze warsztat . podaj mi nr kompa , sprawdze ze swoim. To by bylo fajnie wyjscie, a gdy bede u rodziny to cie odwiedze i wypijemy vodke razem. Oczywiscie ja stawiam.

Cytat Napisał jj82 Zobacz post
    a zapchany filtr paliwa nie może być przyczyną?
    Czytaj wyzej , filtr wymieniony.

Cytat Napisał seb1984 Zobacz post
    Ja z własnych doświadczeń i nie tylko choć większe doświadczenia mam z niemieckimi autami to bym zrobił tak:
    1. Odkręcił bym świece zobaczył czy są iskry na wszystkich garach jak niema to (sprawdzam świece, kable, cewkę) jak są okej to znaczy masz odcięty układ zapłonowy czyli komputer mówi ja nie pozwalam (czujnik lub immo lub ...) bez diagnostyki komputerowej się nie da określić. Oczywiście przekładka samego komputera na pałę nic nie da trzeba jechać do elektronika i wykopać immobilajzer lub ratować starego kompa (elektronik dobry).
    2. Odkręcam przewód paliwowy i metodą organoleptyczną sprawdzam ciśnienie jakie daje pompa jak jest na oko dobre to oki jak go niema to jadę w tył czyli cały układ paliwowy sprawdzam. Układ paliwowy jest barzdiej wredny do sprawdzenia bo pompa czasami głupieje raz daje ciśnienie raz nie daje albo daje za słabe.
    3. Dolotu powietrza nie ma co sprawdzać, bo próbował by załapać ale nie dawał by rady.
    4. Układ wydechowy jak wyżej.
    Jak jest paliwo i iskra to musi zapalić inaczej się nie da.
    To cie teraz zgasze , jest paliwo , jest isrka . Samochod wymieszal olej z paliwem , bo nie go spalal. Co efektem jest , gdy zrobie to odrazu olej do wymiany. Bo mi moze wal pojsc. To wszystko co opisales , sprawdzilem w listopadzie. Ale dzieki za zainteresowanie.

seb1984
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Farciaż Zobacz post
    To cie teraz zgasze , jest paliwo , jest isrka . Samochod wymieszal olej z paliwem , bo nie go spalal. Co efektem jest , gdy zrobie to odrazu olej do wymiany. Bo mi moze wal pojsc. To wszystko co opisales , sprawdzilem w listopadzie. Ale dzieki za zainteresowanie.
    Powiem tak, nie bardzo wiem co napisałeś ale jak to samochód wymieszał olej z paliwem ?? Gdzie w silniku jakim prawem paliwo poszło do oleju?? A takie głupie pytanie zmierzyłeś mu kompresje ??

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Mieszkam dokładnie 30 kilometrów od Lublina 0,5 kilometra od stacji kolejowej Nałęczów. Zaraz zrobie ci zdjęcia numerów i sprawdzisz czy są takie same. A z jakiej miejscowosci masz rodzinę?

Farciaż
    Gość

Domyślnie

Powiem tak, nie bardzo wiem co napisałeś ale jak to samochód wymieszał olej z paliwem ?? Gdzie w silniku jakim prawem paliwo poszło do oleju?? A takie głupie pytanie zmierzyłeś mu kompresje ??
    Sluchaj jesli nie znasz podstaw , nie pisz na moj post Oczekuje powazne rady. Poczytaj troche , co robi samochod gdy nie spala paliwa. Pozdrawiam i bez obrazy.

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Mieszkam dokładnie 30 kilometrów od Lublina 0,5 kilometra od stacji kolejowej Nałęczów. Zaraz zrobie ci zdjęcia numerów i sprawdzisz czy są takie same. A z jakiej miejscowosci masz rodzinę?
    Ja mam rodzine w Biłgoraju , Lubaczowie , Józefów , Aleksandrów , Okrągłe. z tamtych rejonów , wyślij mi na priva jak cos. Dzieki.

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Napisz mi maila do siebie

---------- Post dodany o godzinie 15:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 13:38 ----------

Nie wiem czemu ale nie mogę ci wysłać zdjęć na pw. Napisz mi maila na moją skrzynkę

seb1984
    Gość

Domyślnie

Poświęciłem się chłopie zadzwoniłem do fachowca, i to ty powinieneś się dokształcić jak ci się wymieszał olej z paliwem to poszła ci głowica albo uszczelka innej możliwości niema ewentualne pierścionki ale to jest mało prawdopodobne. Jak paliwo jest wszczykniętę do tłoka to czy odpalił czy nie paliwo po przekręceniu wałkiem wylatuje w wydech nie zależnie od postaci.
    A jak pragniesz skomentować moją wiedzę to sam przemyśl co piszesz, zwracasz się o pomoc to próbuje ci pomóc. Ale to ostatnia moja wypowiedź w tym temacie bo widzę że ty nie chcesz żeby ci pomóc.
    Ostatnio edytowane przez seb1984 ; 20-01-2011 o 18:03

piter1984
    Gość

Domyślnie

a sprawdzałeś kompresję ? jaka była ?

---------- Post dodany o godzinie 18:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:24 ----------

ok dojrzałem 14 bar... a jak mierzyłeś ? wszystkie świece odkręcone i wtryskiwacze odpięte ?

za bardzo nie widzę innej sytuacji w której paliwo miałoby się dostać do oleju...

Farciaż
    Gość

Domyślnie

Poświęciłem się chłopie zadzwoniłem do fachowca, i to ty powinieneś się dokształcić jak ci się wymieszał olej z paliwem to poszła ci głowica albo uszczelka innej możliwości niema ewentualne pierścionki ale to jest mało prawdopodobne. Jak paliwo jest wszczykniętę do tłoka to czy odpalił czy nie paliwo po przekręceniu wałkiem wylatuje w wydech nie zależnie od postaci.
    A jak pragniesz skomentować moją wiedzę to sam przemyśl co piszesz, zwracasz się o pomoc to próbuje ci pomóc. Ale to ostatnia moja wypowiedź w tym temacie bo widzę że ty nie chcesz żeby ci pomóc.

I tutaj kolego sie mylisz. Zaskocze cie , samochod ma paliwo w oleju , zapala na 10 sekund , i nic sie nie dzieje z silnikiem. I co ty na to ?
    zadnych podejrzanych oglosow , zadnych piskow , nic . Chodzi normalnie. Co do głowicy, pozdrów kolege. Może nie zna przykładu ale wydaje mi się że nigdy nie robił przy silniku .

Cytat Napisał piter1984 Zobacz post
    a sprawdzałeś kompresję ? jaka była ?

---------- Post dodany o godzinie 18:36 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:24 ----------

ok dojrzałem 14 bar... a jak mierzyłeś ? wszystkie świece odkręcone i wtryskiwacze odpięte ?

za bardzo nie widzę innej sytuacji w której paliwo miałoby się dostać do oleju...
    Dokladnie tak jak opisales. Paliwo dostalo sie bo ja krecilem go przez 2 miesiace. No jakos musialem go sprawdzic nie ? Wszystko sprawdzilem , dlatego czekam na jakies podpowiedzi .

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 164 Super 3,0 V6 24v

Domyślnie

Sprawdź manometrem ciśnienie w układzie paliwowym.Może jest uszkodzony regulator ciśnienia?Czujnik temperatury silnika sprawny?Napięcie zasilające komputer,masy?

piter1984
    Gość

Domyślnie

co z tego że kręciłeś... nie ma znaczenia.

sprawdź na 100% czy pompa chodzi i czy immobilizer się nie wpieprza później.