Wracając do tematu sworzni. Wiecie gdzie jest jakiś dobry warsztat żeby zregenerować sworznie?
Wracając do tematu sworzni. Wiecie gdzie jest jakiś dobry warsztat żeby zregenerować sworznie?
Na Szombierkach.
Odświeżę nieco temat. Czeka mnie wymiana przednich dolnych wahaczy i tu się zaczyna problem? Jak wiemy tanie zamienniki są do bani(niektóre nie trzymają nawet kątów pochylenia), a te lepsze np.TRW kosztują sporo nie wspomnę o oryginałach.
Myślę o tym żeby zregenerować oryginalne wahacze ale zamiast tulei metalowo-gumowych założyć tuleje POLIURETANOWE. Rozmawiałem z firmą która wykonuje takie tuleje i mówili,że jest to wykonalne. W przyszłym tygodniu wysyłam do nich wahacz w celu zdjęcia wymiarów i opracowania przedniej tulei"tzw cukierka"
Właśnie mam w tej sprawie dwa pytania;
1. Jak w temacie widzę że nie ma żadnych problemów z regeneracją sworznia zwrotnicy? Bo od dołu on jest całością wahacza?
2. Czy ktoś wie czy ta tuleja na zdjęciu jak jest nowa jest symetryczna czy z obu stron tyle samo wystaje? Niestety moje są zmęczone i nie wiem czy tak ma być! A to jest dosyć ważne?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3ac91e6ae.html
Co o tym myślicie?
mahony2008
Ja mogę potwierdzić tylko, że sworzeń można regenerować. W piwnicy czeka komplet wahaczy zregenerowanych, więc jak zacznie coś stukać to będę zmieniał (ale, że wahacze wymieniałem w czerwcu ub. roku to mam nadzieję, że nie szybko).
Co do moich odczuć - sworznie regenerowałem w zaprzyjaźnionym warsztacie, w którym robię "od zawsze" sworznie do różnyc aut. Nigdy ten sam wahacz nie trafiał tam z powrotem. Tuleje z kolei włożyłem z firmy TEDGUM (tez zaprzyjaźniona i mają produkcję bardzo blisko). Tutaj niestety z jakością jest gorzej, choć cenię ich, bo potrafią zrobić niemal każdy element a ceny są naprawdę przystępne.
Poliuretan chętnie włożyłbym do górnych, bo już coś skrzypi :/
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
Tu link z poliuretanami do 166
http://www.strongflex.vot.pl/index.p...chk=1&Itemid=1
Kolego mahony patrzyłem u siebie na ta tulejkę "cukierek" i z pomiarów wychodzi że jest ona symetryczna to znaczy z jednej jak i z drugiej strony wystaje po tyle samo.
Dzięki wielkie za odpowiedź! Wahacz już wysłany do "strongflex" mam nadzieje,że w miarę szybko się z tym ogarną!
mahony2008
Pochwal się jak już będziesz miał te tulejki, bo temat bardzo ciekawy i sam coraz bardziej zastanawiam się nad tulejkami z poli. Właśnie mam zamawiać tuleje do tylnego wahacza właśnie z poli. bo ostatnie z tedguma wytrzymały jakieś 30 tyś, niestety jedna z tulei nie będzie wahliwa, bo nigdzie takiej nie można dostać, oczywiście dobrej firmy.