Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95

Temat: Udoskonalanie audio

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Sam miałem pomysł wstawienia do 166 innego źródła dźwięku jak ICS - nie mam DSP, więc kolejna rzecz na + dla nowej instalacji, ale po podsumowaniu wszystkiego stwierdziłem, że mi się nie chce
    Co do miejsca na panel, ja chciałem go wrzucic w daszek przeciwsłoneczny. próbe przeprowadziłem na starym daszku z jakiegoś starego forda. po wycięciu częsci tapicerki panel spokojnie można schować tak że nie odstaje po złożeniu.
    Jeśli zdecyduje sie kiedys jednak na wstawianie innego radia jak ics to wlasnie w daszku schowam panel. pozostaje kwestia przeprowadzenia kabli do podsufitki i wyprowadzenia do daszku , ale po oględzinach stwierdzam, ze nie powinno być problemu
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 07-02-2011 o 23:26

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Faktycznie, jak ktoś nie ma telefonu ani DSP to jest większa motywacja do przeróbek. Że tak powiem. Ale ja chcę mieć wszystko w porządeczku i w oryginale. Dodatkowe, pałętające się przełączniki i gadżeciki mi nie leżą. Ale naprawdę inwencja niezła. I całkiem porządnie. Gratuluję.
    Ja ostatnio zaopatrzyłem się w magazynek do mojej zmieniarki. Teraz mam już wszystko jak fabryka przewidziała. DSP ze zmieniarką.
    Przy moim chorobliwym omijaniu dziur (robiłem przy autach sporo więc czuję na sobie jęki zawieszenia ) zmieniarka nie przeskakuje mi nigdy.
    Poza tym to ma taki swój smaczek. Tak jak kaseta. Lubię parę kawałków nagrać na kasetę a potem wsiąść, wyciągnąć z pudełka i wsunąć. Coś w tym jest, odrobina klasyki, elegancji, słuchać muzyki i czuć jak głowica wychwytuje dźwięk z taśmy....

Heheheee dobra, poniosło mnie sorki za OT

Użytkownik Świeżak Avatar herbig
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 2.4 20v, CLS 350 CDI, JEEP Grand 5.2, Q7

Domyślnie

A co myslicie o zamontowamiu radia w tym miejscu? Tylko gdzie teraz podziac przelaczniki?

Dawid166
    Gość

Domyślnie

Przełączniki to powinny zmieścić w popielniczce a gniazdo zapalniczki łatwo przerzucić do schowka, ale na twoim miejscu bym sprawdził czy radio w tym miejscu nie przeszkadza we wbijaniu nieparzystych biegów (bo o jego obsłudze na 1 czy na 3 to chyba mozna zapomnieć).

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Szczerze to najlepsza wersja. Nie wpadłbym na to. Super!
    Jakby to jeszcze ładnie z licować z panelem ICS to prawie jak fabryka i jak z licujesz to myślę że nawet obsługa będzie bezproblemowa. Ja jakoś przy nieparzystych biegach bez problemu mam dostęp do przycisków. A tamte też bym wywalił w okolice popielniczki.

Gratuluje pomysłu ale musi być profeska tj skomponowane z tym łukiem konsoli środkowej.

P.S. Gałkę wymień...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    wroclaw
    Auto
    alfa 166 2.4 jtd

Domyślnie

świetny pomysł. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń. Ciekawi mnie czy czałe radio zmieści sie w tym tunelu. I w którym miejszcu podłączysz do ICS-a.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar blandor
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie
    Auto
    BYŁA ALFA ROMEO 147 2.0 TS 2002r JEST TOLEDO 2 2.3 v5

Domyślnie

mysle ze caly ten panel od drazka zmiany biegow mozna skrocic i jesli ktos ma np tylko przelacznik od otwierania klapki wlewu paliwa moze go przeniesc w inne miejsce. Aha żeby tam zmieścić radio też musi być stosunkowo krótkie. Moje niestety było za dlugie dlatego zrobiłem to w inny sposob.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Była Alfa 155 2,5 TD 1994r. Alfa 166 3.2 V6 , Alfa 166 2,4 JTD 2000 r

Domyślnie

Pomysł dobry , a co powiedzieli byście gdyby zamienić miejscami radio z przyciskami od klimy ? Z tego co kojarzę to właśnie za tymi przyciskami jest miejsce, a przeniesienie całego modułu niżej nie powinno sprawić problemu. Wiem że te przyciski są w jednej obudowie i skoro radio się tam mieści to sterowanie nawiewem też wejdzie..

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Każdy pomysł jest dobry. Cały wic polega na tym żeby to ładnie z klasą zabudować. Żeby wiochy nie było.
    Herbig jest na najlepszej drodze bo po pierwsze wybrał miejsce przejścia pod listwą, ma mało prostych przycisków do przeniesienia i nie koliduje to z ergonomią wnętrza. Pozostaje jeszcze estetyczna obróbka. Liczę że Herbig nie zawiedzie
    Zabudowa zamiast panelu klimy jest o wieeeeele trudniejsze. Nie wspominając o ergonomii. Po prostu nie widzę tego. To nie wyjdzie w praktyce.

Użytkownik Rowerzysta Avatar dawid_007_04
    Mieszka w
    Tucze
    Auto
    Była Alfa 155 2,5 TD 1994r. Alfa 166 3.2 V6 , Alfa 166 2,4 JTD 2000 r

Domyślnie

W sumie racja, skoro można umieścić radio w miejscu praktycznie nie kolidującym ze stylistką wnętrza i mieć do niego dostęp a przy tym nie będzie ono przeszkadzało przy zmianie biegów to ta miejscówa wygrywa