Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Jak dorobić Pilot do AR 156

duch131
    Gość

Domyślnie Jak dorobić Pilot do AR 156

Witam!! drodzy użytkownicy alf. Mam pytanie, a mianowicie mam oryginalny kluczyk do alfy romeo (zwykły bez przycisków) taki z logiem. Do niego mam oddzielnie pilot taki okrągły. Czy masz może ktoś podobnie ?? bo rozchodzi mi się o to czy dało by się dorobić kolejny pilot ?? bo mam tylko jeden. Czy jest taka możliwość żeby dostroić inny pilot, nawet oryginalny ?? Proszę o odp. Pozdrawiam!!

christofe
    Gość

Domyślnie

masz dołożone zabezpieczanie nieoryginalne tzn alarm jest zewnętrzny zerknij co to za układ producent tego badziewia

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

Cytat Napisał duch131 Zobacz post
    Witam!! drodzy użytkownicy alf. Mam pytanie, a mianowicie mam oryginalny kluczyk do alfy romeo (zwykły bez przycisków) taki z logiem. Do niego mam oddzielnie pilot taki okrągły. Czy masz może ktoś podobnie ?? bo rozchodzi mi się o to czy dało by się dorobić kolejny pilot ?? bo mam tylko jeden. Czy jest taka możliwość żeby dostroić inny pilot, nawet oryginalny ?? Proszę o odp. Pozdrawiam!!

Jeśli jest to nieoryginalne to taniej wyjdzie kupić nowy alarm, lub jeśli centralka alarmowa ma taką możliwość to dołożyć po prostu sterownik radiowy.
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa

Grubas300
    Gość

Domyślnie

witam ja na jednej z aukcji allegro kupiłem alarm z dokładnym pisem gdziese wciąć by podłączyć w bagażniku zajeło mi to jakieś 30 minut a cena sterownika do central zamka to 150 z pilotem ze scyzorykiem

christofe
    Gość

Domyślnie

podaj link do tego sprzętu

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

Cytat Napisał christofe Zobacz post
    masz dołożone zabezpieczanie nieoryginalne tzn alarm jest zewnętrzny zerknij co to za układ producent tego badziewia
    To wcale nie jest badziewie - tak od razu nie potępiaj, jak nie wiesz.
    Te okrągłe piloty (w środku jest taki gumowy przycisk wielkości monety 1 gr) są od alarmów META - montowanych tylko przez gupę FIATA.
    Z serwisem do tego jest dość ciężko - raczej tylko FIAT.
    Też mam taki sam alarm i jak mi padł pilot to załatwiałem jego naprawę przez serwis fiata we Wrocławiu.
    Alarm został wymontowany i centralka wraz z uszkodzonym pilotem została wysłana do Warszawy. To było jakieś 6 lat temu, ale jeśli dobrze pamiętam, zapłaciłem wtedy ok. 150 zł.
    Więc faktycznie nie za bardzo to się opłaca - lepiej za tę cenę zamontować inny nowy alarm - np. jakieś badziewie.

christofe
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    To wcale nie jest badziewie - tak od razu nie potępiaj, jak nie wiesz.
    Te okrągłe piloty (w środku jest taki gumowy przycisk wielkości monety 1 gr) są od alarmów META - montowanych tylko przez gupę FIATA.
    Z serwisem do tego jest dość ciężko - raczej tylko FIAT.
    Też mam taki sam alarm i jak mi padł pilot to załatwiałem jego naprawę przez serwis fiata we Wrocławiu.
    Alarm został wymontowany i centralka wraz z uszkodzonym pilotem została wysłana do Warszawy. To było jakieś 6 lat temu, ale jeśli dobrze pamiętam, zapłaciłem wtedy ok. 150 zł.
    Więc faktycznie nie za bardzo to się opłaca - lepiej za tę cenę zamontować inny nowy alarm - np. jakieś badziewie.
    kolego sympatyczny "badziewie" było określeniem przenośnym nie zauważyłeś smile na końcu

duch131
    Gość

Domyślnie

Dzięki za pomoc, zerknę co i jak to napisze!! Pozdrawiam!!