jakies propozycje co to moze byc??
jakies propozycje co to moze byc??
hmm może być czujnik temp ten w lusterku lub sterownik grzania świec!
w czwartek jade to sprawdzic wszystko ale chyba to bedzie cos zwiazane ze sterownikiem grzania świec
tak komputer steruje grzaniem swiec zarowych poprzez odczyt temp zewnetrznej z tego czujnika
Ja mysle kolego ze jak to by byl przekaznik to komputer by informowal o tym mrugajaca kontrolka swiec zarowych tak ja przynajmniej mialem jak mi sie swieca zarowa spalila a co do odpalania to raczej regulator cisnienia na pompie CR napisz czy na cieplym silniku tez tak cieszko zapala jak tak to moja diagnoza ale pewnie lepiej sie podlaczyc pod kompa
Nie kontrolka swieci max 2 sekundy i gasnie nawet przy -10 stopni a co do odpalania to jak przekrece kluczyk i odczekam z 10sekund to odpala normalnie bez zadnego problemu
No to kolego moze sterownik bo przy mrozie kontrolka swiec powinna swieciec jakies 10 sek przy pierwszym starcie
Witam i po problemie a problem byl banalny mechanik powiedzial ze to byl jakis rozdzeilacz paliwa ktory byl dziurawy i uciekalo paliwo dlatego mial problem z rozruchem i powymienial wezyki paliwowe ktore byly juz twarde a sterownik rzeczywiscie ma lekka opozniona reakcje pozrawiam
Sterownik grzania świec bierze temperaturę z czujnika cieczy chłodzącej i w zależności od rozgrzania silnika dobiera długość grzania.Gdyby brał dane z czujnika w lusterku to po nagrzaniu silnika i odpalaniu przy minusowej temperaturze niepotrzebnie długo grzałyby świece, a tak tylko migają przez chwilkę.