Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Temat: Najlepsze paliwo. Na jakiej stacji tankujecie?

Użytkownik Rowerzysta Avatar GrabarzQV
    Mieszka w
    Okolice Poznania
    Auto
    166FL 2.4 20v Sportronic

Domyślnie

ja jeżdżę piękną można powiedzieć sporadycznie. W weekendy i wieczorami w tygodniu jak gdzieś muszę jechać. Dlatego na Pięknej nie oszczędzam i leje od kiedy ją mam (sierpień 2010) tylko Shell V-Power i złego słowa na to paliwo powiedzieć nie mogę.

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Od wielu lat tylko SHELL z racji wygody ,mam 2 stacje w pobliżu domu , tankuje tylko lepsze paliwa z grupy V-Power . Ostanie zalecenia po chiptuningu nakazują mi tankowanie minimum 98 oktanowego paliwa ,więc jestem na Shellu skazany na drogi 100 oktanowy V-Power Racing
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Krzychu52
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    AR 156 1.9 JTD SW 2001 Październik Azurro Nuvola, Alfa Romeo 155 1.7 94

Domyślnie

Ja mieszkoam w okolicach Orlenu więc stacje Orlen i Verwa, ale jest droga, więc tankuje na mniej znanej stacji ale to samo paliwo dostarczane z Orlenu, różnica w cenach na litrze ok 20-30 gr.

Użytkownik Świeżak Avatar <si>
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    AR Brera TBi, AR Spider Veloce 81

Domyślnie

Zawsze tankuję Vervę. Nie mam zastrzeżeń.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar veet
    Mieszka w
    PCT/PO/SCZ/SZ/RSA
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

Panowie, tak prawdę powiedziawszy to BP, BP nie równe a SHEEL SHEELowi mamy w polsce taką chrzcielnie i syfiarnie na stacjach, że aż szkoda gadać... jak ktoś kiedyś będzie miał okazje, niech obejrzy swój filtr paliwa... jest tam wszystko... od opiłków po piach... Ja dziś jak byłem zatankować miałem okazję przyjrzeć się doładowaniu stacji świerzym paliwem. Wypompowywanie z cysterny to pełen profesjonalizm...
    Facet otwiera sobie korek z fają w gębie, podpina wąż i spuszcza do zbiorników...
    Tak sobie stałem w kolejeczce grzecznie i przyglądałem się temu zabiegowi... z duszą na ramieniu...
    Pełen profesjonalizm normalnie... nie ma co

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rifle
    Mieszka w
    na wsi
    Auto
    147

Domyślnie

Cytat Napisał veet Zobacz post
    Facet otwiera sobie korek z fają w gębie, podpina wąż i spuszcza do zbiorników..
    Bo wiedział, że paliwo ujowe to się nawet nie zapali

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kwasnybartek
    Mieszka w
    Werynia, Kolbuszowa,
    Auto
    "Mruczuś" AR 156 2.0 TS, CF2,M3 '98 ECU M1.5.5, AR156 SW '04 1,9 JTD 140

Domyślnie

dokładnie, jedynym paliwem ktore jest sprowadzane z rafinerii bodajze w norwegii sa paliwa shell vpower i vpower racing
    to też są baśnie. V power to się maji na terminalu a nie wozi z nibylandii. Pracuję panowie w Orlenie od 6 lat i to co tu piszecie to mnie bawi niesamowicie ale nie będę tego negował bo każdy ma prawo bo wygłaszania własnych herezji. Tak się składa że większość stacji (shell i bp i te inne) to i tak od Orlenu kupuje to paliwo które potem sprzedaje z odpowiednią marżą i to wszystko. Paliwa typu ultimate, vpower czy verwa to zwykłe paliwo do którego dolewa się dodatki i uszlachetniacze podczas tankowania cysterny.
    Temat już przerabiany kilka razy i dalej ludziom mało. Wmawianie sobie że drogie paliwo z markowej stacji znacznie polepsza pracę silnika i zmniejsza spalanie o 30% działa! koniec imprezy dobranoc!!!
    1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Cytat Napisał kwasnybartek Zobacz post
    to też są baśnie. V power to się maji na terminalu a nie wozi z nibylandii. Pracuję panowie w Orlenie od 6 lat i to co tu piszecie to mnie bawi niesamowicie ale nie będę tego negował bo każdy ma prawo bo wygłaszania własnych herezji. Tak się składa że większość stacji (shell i bp i te inne) to i tak od Orlenu kupuje to paliwo które potem sprzedaje z odpowiednią marżą i to wszystko. Paliwa typu ultimate, vpower czy verwa to zwykłe paliwo do którego dolewa się dodatki i uszlachetniacze podczas tankowania cysterny.
    Temat już przerabiany kilka razy i dalej ludziom mało. Wmawianie sobie że drogie paliwo z markowej stacji znacznie polepsza pracę silnika i zmniejsza spalanie o 30% działa! koniec imprezy dobranoc!!!
    Dokładnie - wszyscy biorą z Orlenu lub Lotosu, tylko wysyłają swoich ludzi od kontroli jakości, ewentualnie dolewają swoje magiczne dodatki. A stacje i tak najczęściej są we franszyzie więc jeżeli trafisz na chrzciciela, to nawet znaczek muszelki Ci nie pomoże. Kto by woził/sprowadzał paliwo kilkaset (czy kilka tysięcy) kilometrów?
    Od kolesia, który siedzi w obrocie paliwami słyszałem, że zdarza się, że w porcie pojawia się jakaś lewizna i zrzuca kilkaset ton czegoś, nie wiadomo skąd. Rozchodzi się to pocztą pantoflową, poza akcyzą i wszelkimi podatkami. Wszyscy dostają w łapę i jest grejt. A biorą Ci, co mają po kilkadziesiąt stacji, bo leszczy nie stać na zakup za kilkaset tysięcy gotówą.
    Osobiście tankuję tam, gdzie jest najtaniej - najczęściej na Kerfurze i Oszołomie, od kiedy istnieją. Różnicę poczułem (chociaż może to placebo), tylko po zatankowaniu Ultimate (robiłem test, zalewając po kolei wszystkie marki). Nie wiem, może faktycznie było to z mniej zasiarczonej ropy naftowej.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Pirat drogowy Avatar coxu
    Auto
    Megane 3RS CUP-S

Domyślnie

kiedyś, gdzieś czytałem, że tylko v power racing przyjeżdza z "zahranicy". reszta rozlewana przez orlen/lotos.
    sam tankuję od ładnych paru lat na neste i nie narzekam.
    Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)

Użytkownik Romeo Avatar sebaaaaaaaa
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 1.9 JTD 105 KM Była Alfa Romeo 166 2.4 JTD Jest Alfa Romeo GT 1.9J

Domyślnie

Ja zawsze Orlen, można oszczędzać na innych rzeczach, ale jeżeli chodzi o paliwo to tylko z dobrej i pewnej stacji.