Strona 37 z 38 PierwszyPierwszy ... 272829303132333435363738 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 376

Temat: Alfy w policji ?

R78
    Gość

Domyślnie

Mówię o swoich odczuciach jakie miałem jeżdżąc jedną z Alf Romeo Policyjnych po torze Poznań...

Tak przy zderzeniu wszystko leci do przodu? Nowe prawa fizyki wymyśliłeś Zderzenie czołowe zazwyczaj spotykają się dwie masy na przeciwko siebie i wgniatają jedna w drugą. może i w początkowej fazie leci to do przodu *ułamek sekundy po czym wraca ze zdwojoną siłą do właściciela...to ten moment tej krzywej miny

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

No to dla mnie ciekawostka. Słyszałem historie, że ludzie bez zapiętych pasów przy zderzeniu czołowym wypadali przez przednią szybę ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś wypadł przez tylną "ze zdwojoną siłą".

A już na poważnie - Może przedmiotów zamontowanych na konsoli policyjnej alfy dotyczą inne prawa fizyki ale zazwyczaj jest tak, że ciało będące w ruchu chce pozostać w ruchu. Dawno już nie byłe na zajęciach z fizyki, ale chętnie posłucham zwłaszcza skąd bierze się to zdwojenie siły, o którym piszesz.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 31-03-2011 o 13:44

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    No to dla mnie ciekawostka. Słyszałem historie, że ludzie bez zapiętych pasów przy zderzeniu czołowym wypadali przez przednią szybę ale jeszcze nie słyszałem żeby ktoś wypadł przez tylną "ze zdwojoną siłą".
    Przecież właśnie to wymyślono poduszki - w razie wypadku odbijasz się od nich i ze zdwojoną siłą wylatujesz przez tylną szybę - tak by znaleźć się jak najdalej od strefy zgniotu

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

na Modlińskiej dzisiaj widziałam Alfę , ładnie się prezentowała

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

zatrzymywali mnie wczoraj ale sie rozmyślili, bo zobaczyli dymiącą cieżarowke, i ją zatrzymali. Mnie odgonili a już mialem przygotowaną gadkę Panowie, jak sie niunia sprawuje?

Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6

Domyślnie

Cytat Napisał R78 Zobacz post
    Sorry że to powiem ale tragicznie prowadzi się te policyjne alfy... chociaż bardzo mi się podobają na tych aluskach i z zewnątrz ale na tym moje plusy dla tego samochodu się niestety kończą....Naczelnik drogówki zapytany o zalety nowych radiowozów jakie wymienił: są nowe i na tym jego głos się zawiesi. Auto może fajne do lasowania się na panienki a nie do służby w drogówce. Tyle ode mnie
    Pewnie jeździłeś/jeździsz na co dzień? A wczoraj Ferrari, w zeszłym tygodniu najnowszą M5-tką, tudzież innymi super furami (tfuj, SuperSzkodami V12)? Tutaj też się dobrze bawisz...?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał R78 Zobacz post
    Tak przy zderzeniu wszystko leci do przodu?
    taki film był :
    "a gdzie ma lecieć ? w booooook ? "

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 156, 1.9 MJet, 2005

Domyślnie

Wczoraj widziałem 159 na A4 w okolicy Złotoryi. Właśnie zatrzymali... kremowe Bugatti.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ES
    Auto
    33 SW

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    taki film był :
    "a gdzie ma lecieć ? w booooook ? "
    http://www.youtube.com/watch?v=DME-GRGU5yo

R78
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał artur76 Zobacz post
    Pewnie jeździłeś/jeździsz na co dzień? A wczoraj Ferrari, w zeszłym tygodniu najnowszą M5-tką, tudzież innymi super furami (tfuj, SuperSzkodami V12)? Tutaj też się dobrze bawisz...?
    Tak mam do nich dostęp ...i teraz powiem tak Alfy z Wielkopolski na zmianę co tydzień w serwisie lądują, jedna po drugiej, rokordzistka była już 8 razy...w ciągu miesiąca na naprawach....Najróżniejszych....Resztę pozostawię Bez komentarza bo szkoda sobie strzępic język.

---------- Post added at 23:02 ---------- Previous post was at 23:01 ----------

Jako furka do lansowania się z panienkami może jest fajna, ale nie jako pościgowy radiowóz.!!!!!!!I powie Ci to każdy policjant który nią jeździ.