Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Car Audio 156 SW

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Najlepsze głośniki są papierowe więc to nie argument na nie, ale reszta to pod względem akustycznym żenada. Tanio, szybko i byle brzęczało. I jeszcze jaką kasę można wyciągnąć za to rzekome Bose. Ciekawe ile Alfę kosztowało przekonanie firmy do podpisania się pod tym czymś.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Najlepsze głośniki są papierowe więc to nie argument na nie, ale reszta to pod względem akustycznym żenada. Tanio, szybko i byle brzęczało. I jeszcze jaką kasę można wyciągnąć za to rzekome Bose. Ciekawe ile Alfę kosztowało przekonanie firmy do podpisania się pod tym czymś.
    może i najlepsze do kolumn ale do suba wątpie, próbował ktoś to tuningować, może jakby wykleić sćianki subka, wsadzić jakiś mądrzejszy głośnik to by to lepiej zagrało

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Szczawnica
    Auto
    AR 156 SportWagon 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    plastik , papierowy głośnik, bez wzmaka - raczej to nie gra a buczy
    no ale w tym zestawie Bose jakiś tam wzmacniacz jest przecież, oczywiscie o ile mozna to nazwac wzmacniaczem

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał wiertar Zobacz post
    no ale w tym zestawie Bose jakiś tam wzmacniacz jest przecież, oczywiscie o ile mozna to nazwac wzmacniaczem
    to jest taki wzmacniacz jakie mają radia no ale fakt nazwać można

Użytkownik Maniak resoraków Avatar usarz
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    Alfa Romeo 156 2001r. 1,9JTD 115KM Sportwagon

Domyślnie

Ja ostatnio dołożyłem do tyłu

http://allegro.pl/helix-dark-blue-b-...545621697.html

bez żadnego kombinowania pasowały w seryjne mocowania, wystarczyło przylutować kable. Wcześniej miałem golasa bo auto kupiłem bez audio.

Na pierwszy rzut poszło radio (jakiś Pionner przełożony z poprzedniego auta) oraz głośniki do przodu:
    http://allegro.pl/legendarne-audiote...531598125.html

ale to było prawie 2 lata temu

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Hej. Panowie zależy co komu do szczescia potrzebne.... Ja mam 156SW z Bose i subem i gralo niezle mimo ze subik malenki ale w poprzednim autku ktore skasowalem mialem skrzynke JBL 1204BR i wzmachol Magnat Excite 804 Mono i przelozylem do alfy. Teraz trzeba co jakis czas dokrecac srubki w autku bo sie luzuja a tak na powaznie to glosniki fabryczne naprawde dobrze graja. Kolego podstawa to zaczac od radyjka. Przez moje rece przeszlo juz naprawde wiele wiele radyjek i z komercyjnych naprawde dobre tylko ALPINE , PIONEER , KENWOOD , no moze wysokie modele CLARIONA tez. tej czwórki naprawde niemozna porownac do pozostalych radyjek na rynku. W alfie mialem Sony GT-500 (dosc wysoki model ) po wlozeniu ALPINE 9882 jakosc dzwieku mozna bylo okreslic jak dzwiek wydobywajacy sie z wiezy marki Clatronic i wiezy marki Denon lub Technics...Czasami warto pierw sprawdzic niz wylac kasy w brud i miec mizerne efekty. Jak jestes zwyklym facetem to obre radyjko+wzmacniacz+dobry sub( zadne 1-no kilogramowe suby Blaupunkta ) i bedzie git. Jak jestes meloman to Nakamichi + glosniki Hertz'a + jakis wzmacniacz i sub JL audio....Kwestia gustu i portfela

Użytkownik Ogier Avatar xander83
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    AR 156 SW 1,9JTD 110KM 2002 ALFA ROMEO 147 JTD 2001

Domyślnie

Cytat Napisał matys641991 Zobacz post
    taki mam...
    Też widziałem takie coś powiedz jak to przykręciłeś do bagażnika i czym wyścieliłeś plastik od skrzynki i jak to wygląda po montarzu - może jakieś foto jak to masz zamontowane?? Ja chciałbym właśnie samą taką obudowę bez głośnika kupić i zrobić z tego coś ciekawego we własnym zakresie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar karsto1982
    Mieszka w
    Piła
    Auto
    Fiat Marea Weekend 2,0 20v

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    plastik , papierowy głośnik, bez wzmaka - raczej to nie gra a buczy
    przepraszam kolego za niezgodzenie sie z TOBA odnosnie glosnikow papierowych...Mialem alfe 145 2.0 TS QV na orginalnych glosnikach papierowych wlasnie...chcialem zamontowac w niej glosniczki HERTZ dobre glosniczki za parke dalem prawei 300 zl...graly o wiele gorzej nize te orginalne papierowe...moze ze wzmacniaczem zagralyby lepiej ale podlaczone do samego radia ktore tez bylo dobre graly miernie i absolutnie papierowe glosniki mi nie buczaly

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Bo tak to jest jak ludzie czesto kupują głosniki kierujac sie nazwą, a nie ich mocą w rms, czy bedą podpiete pod samo radio, czy pod wzmaka ot cała filozofia.

Użytkownik Świeżak Avatar Wlodzmin
    Mieszka w
    Police
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0 Jtdm Sportwagon 2011

Domyślnie

Trochę dawno było pisanie, ale nieważne.
    Subwoofer, o którym mowa w temacie, posiada wzmacniacz i jest on wewnątrz obudowy. Kostka jest umiejscowiona z boku od strony lampy. Sygnał pobierany jest z instalacji od tylnych głośników drzwiowych. Wzmacniacz ma aktywny filtr niskotonowy wiec mamy czysty basik.
    Osobiście ostatnio kupiłem taki za grosze, podłączyłem w domku, co by sprawdzić i byłem mile zaskoczony subwoofer nie dudni, ale ma niezłe uderzenie.
    Jeśli ktoś docenia dobre brzmienie sprzętu a nie ilość decybeli i nie kręcą go drżące lusterka to subek jest całkiem O.K!
    A co do papierowych głośników to najlepsze głośniki audiofilskie właśnie posiadają papierowe membrany.
    Aha i jak to pisał autor tematu, nie jest to BOSE.
    Ostatnio edytowane przez Wlodzmin ; 15-10-2011 o 20:36