Zna ktoś może zakład, w którym naprawiają porysowane szyby?
Interesują mnie okolice Bielska, Pszczyny, Oświęcimia, Tychów.
Zna ktoś może zakład, w którym naprawiają porysowane szyby?
Interesują mnie okolice Bielska, Pszczyny, Oświęcimia, Tychów.
Dwie głebokie rysy i w pizdu mniejszych, na szczęście na szybie drzwi tylnych - od czyszczenia szyby z klaru po niedbalstwie lakiernika, na szmacie musiałem mieć piach.
Może uda mi się zrobić jutro zdjęcia.
Szlag chce mnie trafić jak na to patrzę - zwłaszcza że sam se to zdupcyłem*![]()
Warsztatu nie znam, ale ostatnio czytałem artykuł właśnie o rysach na szybie; z tego co było tam napisane, to głębokie rysy są nieusuwalne, a powierzchniowe ryski można usunąć preparatami do polerowania szyb, ale to ciężka robota, a efekt przychodzi powoli. Największa korzyść z ich stosowania to, to że usuwają wżarty brud. Obyś znalazł speca, który coś Ci zrobi z tymi rysami.
tlenek ceru 2 piwka , krążek filcowy , wiertarka szlifierka z mozliwoscia ustawienai obrotów na 600 ..
mieszasz tlenek ceru 50/50 z woda robi Ci sie papka nakładasz na szybe polerujac staraj sie ślizgać cały czas po szybie nie zatrzymuj sie w miejscu i gotowe
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
no niby marshal łatwe się wydaje ale jakoś kurde w fabryce szyb w której pracowałem kilka lat ( Sekurit ) mało osób potrafiło to robić dobrze
fakt tylko taki że robiliśmy to na szybach przednich a tu już każda pomyłka i zrobienie refleksu = szyba do kosza
w przypadku szyby bocznej i jeszcze u pasażera z tyłu można sobie pozwolić na błędy
Rydzu - na twoim miejscu faktycznie kupiłbym sam jakieś mleczko i pobawił się sam
popytam chłopaków z byłej roboty i może uda się załatwić mleczko z fabryki to ci podeślę
RYDZU to może rozwiązać Twój problem:
http://www.autokosmetyki.pl/hartim_h...enia,p472.html
Dzięki chłopaki, będę miał postój to się pobawię. W razie czego używana szyba kosztuje 100 zł na Allegro![]()