Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 145

Temat: Gdzie sa te konie ?

tomkap
    Gość

Domyślnie

Może nie chodzi na wszystki cylindry. Jęsli będą pracowały np. 2 to silnik będzie własnie nie równo chodził i będą duże drgania.Przy czym właśnie wolno wchodzi na obroty.Przy wyższych obrotach możliwe że łapie kolejny cylinder i wtedy jezdzidsz na trzech.Pomaga wymiana świec lub przewodów.

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał tomkap
    Może nie chodzi na wszystki cylindry. Jęsli będą pracowały np. 2 to silnik będzie własnie nie równo chodził i będą duże drgania.Przy czym właśnie wolno wchodzi na obroty.Przy wyższych obrotach możliwe że łapie kolejny cylinder i wtedy jezdzidsz na trzech.Pomaga wymiana świec lub przewodów.

Przewody i swiece zamowione...

Ale powoli mam juz dosyc, wymiemilem sonde lambda (oczywiscie bosch), objawy nie ustaly, samochod wolno wchodzi na obroty a jak jade na jednym gazie to lekko szarpie, nie chce jechac a po chwili wyrywa sie do przodu itd.
    Co dziwne czy mam podlaczona lambde czy odlaczona to nie widac najmniejszych roznic w pracy silnika i spalania (moge odlaczyc calkiem wtyczke od sondy i samochod jak jezdzil tak jezdzi) czy to normalne ?
    W miedzy czasie wymienilem tez filtr powietrza, ale kurcze dalej to samo, normalnie z pod swiatel to lipa nie z tej ziemi bo jak gwaltownie dodam gazu to on tylko zrobiu buuuu.

Czekam na jakiekolwiek sugestie i pomimo wyczerpania psychicznego i materialnego bede walczyl z tematem.

Goraco pozdrawiam

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

mam ten sam problem z wuja autem i jestem przekonany że to jest coś z zasilaniem paliwem , sonda , wtryskiwacze , pompa paliwa lub jej niby filtr .Zbyt mała dawka paliwa w niskim zakresie obrotów

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    mam ten sam problem z wuja autem i jestem przekonany że to jest coś z zasilaniem paliwem , sonda , wtryskiwacze , pompa paliwa lub jej niby filtr .Zbyt mała dawka paliwa w niskim zakresie obrotów
    Dzieki za sugestie, nie spodziewalem sie ze bedzie to az tak trudny temat, opadam z sil, pojade podlaczyc samochod po kompa byc moze to mi osik pomoze.

Pozdrawiam.

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Umowilem sie na podlaczenie pod komuter i zlukam co tam ciekawego pokaze.

Dzisiaj tak dla pewnosci pobawilem sie miernikiem i przebadalem sonde, wartosci napiecia na biegu jalowym wachaja sie pomiedzy 0,35V do 1,5V (miezylem napiecie na czarnym kabelku) z tego co wyczytalem wynik nie jest prawidlowy a napiecie sondy wychodzi poza dopuszczalne granice, dziwie mnie tylko to bo przeciez mam nowke sonde i nie zaden zamiennik tylko bosch dobierany pod ten konkretnie silnik.

Moze jakis sugestie co do tej sondy ?

provokator
    Gość

Domyślnie

a filtry sprawdzałeś? miałem ostatnio to samo w vv polo, wystarczyło wymienić filtr powietrza mimo iż wcale nie był taki brudny i niedawno był wymieniany

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    a filtry sprawdzałeś? miałem ostatnio to samo w vv polo, wystarczyło wymienić filtr powietrza mimo iż wcale nie był taki brudny i niedawno był wymieniany
    Filtr siedzi nowy, ale dzieki za podpowiedz...
    Pozdrawiam

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Dzis mialem troche wolnego czasu, porozbieralem co sie dalo (miedzy innymi wymotowalem cala przepustnice i krokowca) wszystko wyczyscilem, opaski nowe, wezyki wszystkie posprawdzane i uszczelione, efek trzyma obroty rozne jak strzala, nic nie faluje i nie buja ale mocy brak ;(

Na postoju jak dam gwaltownie gaz do dechy to zrobi buuuuuuuu a pozniej sie powoli wkreca, jedynym sposobem jest powolne wciskanie pedalu gazu...

Kurde co to moze byc ? gdzie szuakc ?

provokator
    Gość

Domyślnie

ale mówisz o filtrze paliwowym czy powietrza? masz tylko benzynę czy może też instalacja gazowa?
    a nawiązując do przepływomierza, nie wiem czy go można czyścić czy też nie? po wyjęciu potraktowałem swój dużą ilością wd-40, wypłynęło z niego mnóstwo syfu, po wyschnięciu zamontowałem ponownie i efekt jest nieporównywalny, samochód aż wyrywa się spod stóp

MaxiBB
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał provokator
    ale mówisz o filtrze paliwowym czy powietrza? masz tylko benzynę czy może też instalacja gazowa?
    a nawiązując do przepływomierza, nie wiem czy go można czyścić czy też nie? po wyjęciu potraktowałem swój dużą ilością wd-40, wypłynęło z niego mnóstwo syfu, po wyschnięciu zamontowałem ponownie i efekt jest nieporównywalny, samochód aż wyrywa się spod stóp
    Mowie o filtrze powietrza bo paliwoey jest integralna czescia pompki paliwa (przyjanmniej tak mi sie wydaje) pompka daje dobre cisnienie wiec raczej wszystko oki.

Co do przeplywki to wymienilem na zamiennik boscha i wagole nie chcial jezdzic, wrucilem do swojej i stan bez zmian, przeplywke czyscilem ale zrobie to jeszcze raz moze akurat cosik sie poprawi.

Dzieki za opodwiedz...