A ja dzięki krawężnikowi wygiąłem uchwyt puszki filtra powietrza przy cofaniu:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...silnikiem.html
Na szczęście już wyklepane
Chyba w najbliższych dniach kupię metalową osłonę silnika
Opony 195/60
A ja dzięki krawężnikowi wygiąłem uchwyt puszki filtra powietrza przy cofaniu:
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...silnikiem.html
Na szczęście już wyklepane
Chyba w najbliższych dniach kupię metalową osłonę silnika
Opony 195/60
@ Mój ALF
W życiu mi się nie zdarzyło alfa przyjarać w normalny krawężnik. Dla mnie to auto jest zawieszone wysoko, zjazdy z ramp pod centrami handlowymi zero problemu, płaskie policjanty zero problemu. Jedynie jak jest ponadnormatywny krawężnik to trzeba uważać. Jak ktoś wkłada niskie zawieszenie to jego sprawa i musi uważać, jak ma niskie lacie musi uważać. Mam takiego magika w bloku obok. Zapalony VW-eniarz, któreś z koli już. Zaczynał od golfa ledwo kupił, a tu blacha pomalowana, kółka jak z wózka z Lidla na chromowanych felach, wnętrze cycuś w skórce zrobił normalnie łogień w szopie. Ale cóż z tego jak na zwykłym osiedlowym progu musiał stawać, jedynka lekko do przodu tam nawet chyba zawieszenia nie było, nic nie pracowało przejeżdżał jakby resorakiem ze sztywna osią. Ciągle woził listwę spod zderzaka przedniego w aucie bo obrywał na każdej dziurze toto. Potem miał Octavke to samoTeraz Paska zrobił..młody jest, bawi się i na zdrowie mu, ma kasę to jego sprawa, ale niestety czasem lans nie pasuje do naszych dróg
![]()
ja tam noskiem zaryje czasem ostroprzedni zderzak od spodu już mam ztuningowany XD ,ale to nie moja wina tylko progi zwalaniające kakafońce zrobili jak skocznie dla adasiA<
![]()
Ja kraweżniki omijałem szerokim łukiem
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Ja mam podniesiony przód o jakieś 4 centymetry to nie mam problemu z tym, stary właściciel nie miał wyjścia, bo moja ma SportPacka i standardowo jest strasznie niska, widać po zderzaku ze kilka razy nieźle pojechała po krawężnikach
Mimo tego, że widzę, że moja Bella "leży" dość nisko na glebie, to jeszcze nigdzie nie przyhaczyłem podwoziem, ale zawsze się tego boję.
ja tam na krawężniki się wspinam wiadomo miasto ale najpierw oceniam czy warto mi podchodzić pod niego czy nie... na parkingach nie dojeżdżam kolami do krawężnika staje tak żeby zderzak był przed krawężnikiemdziewczyna mnie za to wyśmiewa hehe
ja mam rozwalony zderzak. kleiłem go juz 3 razy az mi sie odechciało.
niech będzie narazie... przynajemniej przez zimę
Jeśli przez nieuwagę przekosi się zderzakiem krawężnik lub coś podobnego to zawsze można to próbować naprawić lub ewentualnie wymienić. Nowy zderzak do 147 przed FL nie jest aż tak drogi - zapłaciłem ostatnio 210zl z wysyłką. Do 156 był jeszcze tańszy.
Ostatnio edytowane przez drift-r ; 23-09-2011 o 17:37
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]