Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 88

Temat: Prośba o sprawdzenie parametrów

rafalps
    Gość

Domyślnie

Załączam też logi o które prosił milek_22.

test.zip

W sumie zdziwiła mnie tak wysoka dawka paliwa występująca u mnie, samochód sprawny, spalanie w normie, czasem przykopci jak się go przyciśnie, ale raczej w normie. Może faktycznie tyle powinno być? Orientuje się ktoś?
    Ostatnio edytowane przez rafalps ; 27-09-2011 o 18:19

Użytkownik Rowerzysta Avatar milek_22
    Mieszka w
    Witkowice/ k. Oświęcim
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 140KM 2002r

Domyślnie

No ja zauważyłem u siebie inną temperature powietrza turbo i inną temperature paliwa.... Czyżby ingerencja we wskazania tych czujników ?? To by wiele tłumaczyło. A była już masa takich przypadków...

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

rafalsp
    dla mnie dawki paliwa przynajmniej na wolnych obrotach masz ok
    w czasie jazdy to juz inna sprawa
    takze jak masz spalanie ok to moze problem byc w czyms innym
    ja kiedys tez sprawdzalem temperatury i wszystko bylo ok - spalanie dalej za duze

dopoki ktos nie zrobi porzadku z wtryskami to sie niestety nie dowiemy

rafalps
    Gość

Domyślnie

U mnie wtryski są w porządku, sprawdzane. W ogóle wszystko jest w porządku, dlatego jestem ciekawy jaka powinna być maksymalna dawka paliwa w czasie jazdy, pod obciążeniem. Bo na wolnych obrotach to niewiele mnie interesuje
    Poza tym u mnie zaślepiony jest EGR.
    Ostatnio edytowane przez rafalps ; 27-09-2011 o 20:41

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał rafalps Zobacz post
    U mnie wtryski są w porządku, sprawdzane. W ogóle wszystko jest w porządku, dlatego jestem ciekawy jaka powinna być maksymalna dawka paliwa w czasie jazdy, pod obciążeniem. Bo na wolnych obrotach to niewiele mnie interesuje
    Poza tym u mnie zaślepiony jest EGR.
    gdzies na forum znalazlem ze ta wartosc powinna byc maksymalnie 36 mm(3)/i (parametr: ilosc ogolna gazolu)

u mnie rzadko ale jednak zdarza sie, ze ten parametr jest przekroczony nawet do 45.. nie wiem czy jest to powod do niepokoju..

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

rafalsp jezeli wtryski sa ok to masz juz jeden problem z glowy

wolne obroty a jazda pod ibciazeniem to calkiem inna bajka

w twoim przypadku sprawdzanie czujnikow wszystkich ...... komp nic nie mowi ?

rafalps
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał hiacynto Zobacz post
    gdzies na forum znalazlem ze ta wartosc powinna byc maksymalnie 36 mm(3)/i (parametr: ilosc ogolna gazolu)

u mnie rzadko ale jednak zdarza sie, ze ten parametr jest przekroczony nawet do 45.. nie wiem czy jest to powod do niepokoju..
    To ja mówiłem, że 36mm3/i ale teraz nie jestem wcale pewien dlatego ciekawi mnie czy ktoś ma pewne informacje na ten temat.
    A u Ciebie te 45mm3/i to jest maksymalna wartość podczas jazdy z gazem w podłodze?

Mówię, że z samochodem jest wszystko w porządku, ponieważ byłem w CINSOFT na diagnostyce, wgraniu seryjnego programu i remapie, który dał 155KM i 350Nm. Samochód w serii trzymał wszystkie parametry.

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał rafalps Zobacz post
    To ja mówiłem, że 36mm3/i ale teraz nie jestem wcale pewien dlatego ciekawi mnie czy ktoś ma pewne informacje na ten temat.
    A u Ciebie te 45mm3/i to jest maksymalna wartość podczas jazdy z gazem w podłodze?
    (...)
    zazwyczaj te wartosci powyzej 40 pojawia sie pojedynczo przy roznych obrotach, ale w tym ponizszym logu
    http://www.przeklej.pl/plik/logi-csv-0033789532pq3sp
    wyglada to tak, ze przy obrotach ok 3700 obr/min mam 31, puszczam gaz, jest 2700 i znow wchodze na ok 3100 i wtedy przez ok 3 sekundy utrzymuje sie na poziomie ok 45, pozniej przez chwile jest jakas dziura (same zera) ale nie wiem czy jest to kwestia samego FES bo czasem dostawalem komunikaty, ze niby nie nadaza z zapisywaniem danych bo szczytuje za duzo parametrow naraz

Cytat Napisał milek_22 Zobacz post
    Super kolego hiacynto. O takie właśnie informacje mi chodziło Powiedz mi jeszcze ile spala twoja bella i przy jakim trybie jazdy ? A i co z twoim zaworem egr, częściowo zaślepiony czy jak ?? Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuje
    na trasie ok 5,5, gdy jade po po autostradzie ok 6/6,5, po miescie ostatnio rzadko jezdze, ale z tego co pamietam powyzej 8, dochodzilo do 9
    EGR pare tygodni temu wyczyszczony i zaslepiony(z dziurkami), ale ostatnio pojawil mi sie blad P1238, ktory po skasowaniu powraca, z tego co wyczytalem trzeba niby ponownie wyczyscic EGR
    Ostatnio edytowane przez Jacenty ; 27-09-2011 o 22:23

Użytkownik Rowerzysta Avatar milek_22
    Mieszka w
    Witkowice/ k. Oświęcim
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 140KM 2002r

Domyślnie

panowie piszcie w postach jakie macie spalanie...

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

pisanie o spalaniu to troche takie gledzenie o czym ale o niczym konkretnym, jak widac kolega powyzej ma z dolnej strony dobre dawki z gory juz niekoniecznie 8-9 spalania na miescie to moze byc ciut za duzo