Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 149

Temat: alfa 155 -pierścienie ??

Użytkownik Romeo Avatar NERO2287
    Mieszka w
    Kwidzyn/Bydgoszcz
    Auto
    jest- Alfa Romeo 156 FL 1.9 JTD 16V, była-alfa romeo 155 2.0 ts 16v

Domyślnie

powiedzcie mi jedno, jak mozna przejezdzic ponad 50kkm na peknietych tłokach, gdzie auto było wysoko krecone, dokad pamietam(do przekazania kluczyków ) kipiało mocą, prawie ze na równi z vento vr6,potwierdzic moze kliku klubowiczów z elblaga ze tak było, równa praca silnika ładne wkrecanie sie, spalania w normie i co najwazniejsze, robiona próba cisnieniowa i sprawdzanie kompresji na cylindrach i wszystko ok, branie oleju na poziomie ok 0,5 l na 1000kma nagle mi nowy uzytkownik pisze ze pali na 200km ponad litr oleju, co sam sie wydał ze troche jezdził ponizej poziomem, ze auto nieziemsko zaczeło kopcic, i popekane tłoki,na moje to albo jemu przeskoczył rozrzad albo mechanik jegocos wymodził...bo wg mnie i mojego grona nie ma mozliwosci aby auto tak dobrze równo pracowało przy takich zniszczeniach, gdzie jeszcze sa podejrzenia rozwalonych zaworów...

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

ico najwazniejsze, jego mechanik twierdzi ze uszczelniacze i pierscienie nie były wszystkie zmienione, to jest kpina w zywe oczy, na moje to mechanik guziksie zna, zaczynając odtegoze sugeruje o wymianie uszczelki pod miska jak i o opiłkach od spawania aluminium hahah...wszystkie stare czesci dostawałem po naprawach i tak samo było z uszczelniaczami i pierscieniami, w elblagu nie ma drugiej takiej wiec nie mieli by skad by wziasc takich samych...i pytanie po czym poznał ze jedne były wymienione dwa lata temu a drugie sa starsze bez sciagania ich? kpina...na moje to to jest druciarz a nie mechanik...
    bym zapomniał zostało mi tylko przyznane ze sprzegło było zmienione ale ma wg niego przejechane minimum 30kkm, co jest tez wg mnie smieszne bo jak ma 10kkm to bedzie sukces, było na forum głosno o wymianie skrzyni i sprzegło brałem oryginałod amigasa a stare tez przekazałem koledze,...na moje to ten mechanik ma bujna wyobraznie, wiec kto w koncu zawinił?
    Ostatnio edytowane przez NERO2287 ; 02-10-2011 o 17:29

Użytkownik Rowerzysta Avatar pawlo12
    Mieszka w
    Kmiecin
    Auto
    Była Alfa Romeo 155,j Alfa Romeo GT,obecnie jest giulietta 1.4 t-jet

Domyślnie

po pierwsze na 200 km nie wzieła ponad litr oleju tylku pół....po drugie z tą uszczelką pod miską to ja powiedziałem a nie mój mechanik ale to już pisałem ci na gg...widocznie za dobrze to nie czytasz...następnie to rozrząd mógł ci się przestawić przed sprzedażą auta a tego nie możesz wykluczyć....przy sprzedaży mówiłeś mi że auto jest trochę zamulone wiec jak mogło "kipieć mocą"...jak kupiłem od ciebie alfę to przy odpaleniu jak już nią odjeżdżałem z pod twojego domu mocno puściła dymek (aż w lusterku widziałem)....no ale myślałem że to z winy pierścieni lub głowicy...(albo tego i tego)....a co do sprzegła to może i mieć 10 tys kilometrów przejechane....ale jak było źle użytkowane to takie są tego skutki.... ( dawanie mu w dupę)....no to myślę że na tym już skonczymy...nie chce mi się już pisać kto zawinił...wiem co jest do zrobienia żeby auto było sprawne i to jest w tej chwili moim piorytetem...a nie sprzeczanie się ...nie jesteśmy już dziećmi...!!!!

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

rób swapa a nie będziesz rzeźbił w gównie, andrzej1980 pewnie ma silnik, skrzynie i potrzebną wiązkę. Skoro sam rozebrałeś silnik to i swapa zrobisz a kosztowo na pewno nie wyjdzie więcej a wręcz sądzę, że z częściami w 1k pln się zmieścisz.

Mieszka w
    Kmiecin
    Auto

Domyślnie

ale tamten silnik jak wyremontuje to chociaż będę wiedział co mam...a jak zrobię swap różnie bywa...mogę jeździć długo a mogę pojeździć pół roku i będę miał to samo...a po drugie to jest ALFA....!!!!o to trzeba dbać a nie robić na odpierdol...!!!!!

Użytkownik Fachowiec Avatar Rzmudzior
    Mieszka w
    wschód
    Auto
    145 1.4 TS '00, Fiat Croma 1.8 '07

Domyślnie

Cytat Napisał pawlo12 Zobacz post
    ale tamten silnik jak wyremontuje to chociaż będę wiedział co mam...a jak zrobię swap różnie bywa...mogę jeździć długo a mogę pojeździć pół roku i będę miał to samo...a po drugie to jest ALFA....!!!!o to trzeba dbać a nie robić na odpierdol...!!!!!
    Ano prawda, ale remont Cię czeka ogromny i kosztogenny, a jak zrobisz swapa z wymianą pierścieni to pewnie będzie znacznie mniej A chłopaki zalecają Ci swapa na 8V, bo ten silnik podług 16V nie sprawia praktycznie problemów.
    Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda

Alfa Romeo 145, Toyota Yaris, Fiat Croma
    https://makramomaniak.pl/

Mieszka w
    Kmiecin
    Auto

Domyślnie

no dobra...a do 8v trzeba też skrzynie zmieniać czy może być z 16v....a co wtedy ze sprzęgłem też może być te z 16v....pytam tylko z ciekawości...

Mieszka w
    wschód
    Auto

Domyślnie

Zmieniasz "dzwon" skrzyni na taki od 8V. Sprzęgło i sterowanie też idzie od 8V.
    Jak chcesz 155 na części to mam 2.0 8V, planowałem robić w nim pierścienie, luzy zaworowe i rozrusznik i wsadzać do 145, ale możemy się dogadać ;]

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfapier
    Mieszka w
    Elblag
    Auto
    ALFA ROMEO 155 2.0ts 8v swap na 2.5 V6

Domyślnie

jak checesz to tez moze bysmy sie dogadali co do silnika ( jest w aucie mozesz go sprawdzic i sam ocenisz ) o to jakie ma osiagi i co potrafi to mozesz zapytac NERO zawsze probowal po modernizacji swojej czy da rade pokonac zart

Mieszka w
    Kmiecin
    Auto

Domyślnie

To znaczy chciałem się tylko dowiedzieć co i jak...ale raczej nie będę kupował silnika...mój silnik od jutra rusza na podbój i idzie w dobre ręce.....

Mieszka w
    wschód
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał pawlo12 Zobacz post
    To znaczy chciałem się tylko dowiedzieć co i jak...ale raczej nie będę kupował silnika...mój silnik od jutra rusza na podbój i idzie w dobre ręce.....
    Daj znać o kosztach i powodzeniu operacji