Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: Kabel od Viakena i niestety przerywa połączenie.

Użytkownik Romeo Avatar palchon
    Mieszka w
    SJZ
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD SPORTWAGON

Domyślnie

W windowsach od 95 do na pewno xp ale vista chyba tez, porty com od 1 do 4 sa przeznaczone na interfejsy, i te porty po wgraniu wina są pomijane np po włożeniu pendrive kamery itp, w windowsie musi byc np com 1 i w programie tez com 1 zaznaczony do tego jak wyzej opisane lactancy time i cos tam jeszcze trzeba przestawić, co do elm 327 jest on do alf 165 powinien w pełni obsłużyć tak mi się wydaje, 147 i 159 już na pewno i każda w której jest opcja poprzez fes kasowania inspekcji, na zwykłym obd2 nie da się inspekcji skasować w tych autach
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
    Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Miałem też oryginalny kabel na elm327 i połączył się ale parametry pracy silnika była niewłaściwie np. obroty sinika 200 na min. Te tanie kabelki maja inne scalaczki i dobrze pracują z "niemcami. tak wyglądają wyprowadzenia z tego scalaka jak na zdjeciu
    "Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	elm.jpg
Wyświetleń:	113
Rozmiar:	105.9 KB
ID:	36417
    Ostatnio edytowane przez ogi27 ; 09-10-2011 o 21:01

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Cytat Napisał JohnnyDeformer Zobacz post
    widicznie pozostale masz przypisane do innych procesów, ale to dziwne bo u mnie na wyzszych nie hula... moze zalezy od systemu...?
    poprawnie dziala na 1-4

wywal to oprogramowanie ktore masz przypisane do któegos z portów od 1 do 4, a nastepnie podlącz i przypsiz do niego kabel.
    w menadzerze urządzeń to ustawiasz klikajac na port kabla prawym klawiszem
    Może wrócę do tematu ponieważ nie wskórałem nic z braku czasu i teraz nadal nie radzę sobie z tymi portami, wyświetla mi tylko dostępny port 5 żaden inny nie istnieje, nie kminie tego więc poradźcie koledzy jak po kolei to mam zrobić by mi połączenia nie zrywało za każdym razem.

JohnnyDeformer
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Woland83 Zobacz post
    Może wrócę do tematu ponieważ nie wskórałem nic z braku czasu i teraz nadal nie radzę sobie z tymi portami, wyświetla mi tylko dostępny port 5 żaden inny nie istnieje, nie kminie tego więc poradźcie koledzy jak po kolei to mam zrobić by mi połączenia nie zrywało za każdym razem.
    nie wiem jak to robisz... ale dziala to tak:
    w menager urzadzen klikasz na porcie prawym i wybierasz wlasciwwosci i w ktorejs zakladce jest wybór portu. wybierasz ktorys od 1 do 4.
    następnie ten sam numer portu trzeba ustawic w programie. na dole po lewej masz ustawienia.
    no i oczywiscie rodzaj kabla tez tam wybrać.

poza tym musi byc odpowiednio ustawiony przełacznik do funkcji ktora chce sie obsługiwać