chodz tam chodz i niech Ci pokarzą to stare sprzęgło!!!!! jak juz sie wezmą za jego wymianę
chodz tam chodz i niech Ci pokarzą to stare sprzęgło!!!!! jak juz sie wezmą za jego wymianę
Może potrafisz mi powiedzieć czy na tym sprzęgle powinny być jakieś numery seryjne.I jak rozpoznać zachowanie nowego sprzęgła bo jeszcze nigdy na nówce nie miałem okazji śmigać.Czy jest jakaś możliwość go podkręcenia tak aby się zachowywało nim więcej jak nowe.Czytałem ze powinno brać w miarę szybko dopóki się nie ułoży .Jutro na pewno będę chciał się przejechać i sprawdzić czy wchodzi cala szusteczka.Niby daje gwarancje na montaż i części ale jak to w życiu bywa cuda się zdążają.Sorki ze tak głowę zawracam ale będąc w Polsce samochodzik wstawiam do swojego mechanika i mi wszystko robi tak aby mi latał do następnego zjazdu do kraju ale tego nie przewidziałem i 2 tygodnie przed powrotem Alfiątko zrobiło mi drogiego psikusa![]()
Bez ciśnienia w układzie, nie zaglądając, nie wrzucając biegu, w stojącym aucie, ruszając tylko wajchą stwierdzili, że sprzęgło do wymiany?!
Niech mi ktoś obeznany w mechanice to objaśni.
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
Dlatego manewr tego mechanika mnie mocno zszokował.Przez ten tydzień najadłem się nerwów co niemiara.Gościu zawalał sobie warsztat samochodami i rozbierał do pewnego momentu tak aby nie można było go zabrać.Dopiero dwu dniowe nachodzenie pomogło i dziś rano odebrałem samochodzik. Powodem był zacisk ale wymienił tez tarcze jedynie dwumas zostawił.Mam nadzieje ze nic się nie zmieni bo biegi wchodzą cudnie względem tego co było wcześniej po awarii.Zobaczymy jak będzie się zachowywało po przejechaniu większych odległości![]()
heh ale gościu ma fach w ręku...... dotknął gałki i prześwietlił cały układ ... a najlepsze jest to ze trafił <lol>