Ja tam zawsze odlaczalem klemy i wyciagalem akumulator ale mieszkam w bloku tak wiec ciezko jest go naladowac bez wyciagania.Nie ma z tym duzo roboty.Co do wysokosci akumulatora to powinien miec 17,5cm.Wczesniej mialem 18,5 i ciezko go bylo wyjac i wsadzic a teraz bez problemu.Co do adaptacji to nawet jak ladowalem akumulator to nie zawsze ja wykonywalem i auto wcale inaczej nie jezdzilo.Po prostu jak sie tego nie wykona to ECU ustawia przepustnice wracajac do trybu fabrycznego.
Mozna albo przez odlaczenie akumulatora na minimum 30 minut i po podlaczeniu wylaczasz wszystkie odbiorniki elektryczne lacznie z nawiewami w pozycje 0,nie dotykajac kierownicy i pedalow czekasz az wentylatory sie wlacza (ja czekam zazwyczaj do 3 razu jak sie wlacza wentylatory)
Drugi sposob to za pomoca kluczyka.Wylaczasz wszystkie odbiorniki pradu,nie dotykajac kierownicy i pedalow,kluczyk w pozycje MAR,czekasz minimum 90 sekund,wracasz kluczykiem w pozycje stop,czekasz minimum 90 sekund,znowu kluczyk w pozycje MAR,znowu 90 sekund i pozniej od razu zapalasz silnik nie wyjmujac kluczyka i nie cofajac go do pozycji stop.
Jesli cos zle napisalem to mnie poprawcie