Czyli sprawny, pracując bez obciążenia miał 14,36 (jakoś tak) a na obciążeniu miał o 0,04 mniej tylko, mechanik powiedział ze wszystko w porządku, jutro wstawię nową baterię i jeszcze zobaczymy co i jak
Czyli sprawny, pracując bez obciążenia miał 14,36 (jakoś tak) a na obciążeniu miał o 0,04 mniej tylko, mechanik powiedział ze wszystko w porządku, jutro wstawię nową baterię i jeszcze zobaczymy co i jak
Auto kreci i odpala bez problemu i radia nie kasuje. A ja sie nie czepiam poprostu chce sie dowiedziec co to moze byc za przyczyna tego ze swiatla mrugaja a jak swiatla mrugaja i silnik drzy w rytm mrugania swiatel to chyba raczej wina lezy po stronie elektryki co nie?? Ok sprawdze te polaczenia masowe.
Jeżeli on ma wersje prze FL to nie ma fabrycznego radia, ani komputera tak jak u mnie, czyli pobór nie za specjalny na postoju, moja ma tak ze jak stoi w garażu to pali na drugi dzień prawie normalnie, ale kolejnego z trudem. Natomiast jak stoi na zewnątrz to po 5 godzinach ma problemy, jutro okaże się co u mnie nie tak- mam taką nadzieję przynajmniej
A co do przygasania, to u mnie tylko lampy przygasają lekko jak wciskam sprzęgło schodząc powiedzmy z 6 biegu w momencie jak mam około 1500 i mniej obrotów- czyli przy hamowaniu silnikiem i tylko światła reszta normalnie świeci, więc być może to zdechnięty akumulator
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 23-11-2011 o 19:32
no bo najgrosze sa te " Niewiadome" co dolega naszym Bella ale trzeba byc dzielnym i wytrwalym![]()
I tak trzymaj!!!!
Moja Bella
koledzy jesli chodzi o to moje drzenie silnika na biegu jalowym to zauwazylem ze ma to zwiazek z tym przewodem co jest od serwa i wchodzi za przepustnice. ( to jest przewod od serwa z tego zaworka jednokierunkowego i wchodzi za przepystnice ) kiedy go sciagnalem i dalem tymczasowo na silikon czerwony to drzenie sie uspokoiloale nie rozumiem jaki to ma zwiazek z drzeniem silnika na biegu jalowym? Czy ta nieszczelnisc to faktycznie moze miec wplyw na drzenie silnika??