Drift może spaliłeś troche start.
Drift może spaliłeś troche start.
-> Jadąc Alfą, czujesz jakby Twoją duszę lizali aniołowie <-
--- 148,7 KM @ 4200 obr/min ---
--- 331,2 Nm @ 2165 obr/min ---
www.cinsoft.pl
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Tylko jest jedno 'ale'
Nie oszukujmy się ale wszyscy ludzie kupujący takie auta liczą nie tylko na osiągi a głownie na możliwość pokazania się tym autem a:
po 1 - to Nissan - w tych sferach praktycznie zero poważania bo jest Ferrari, Porsche itp. a Nyska przy nich nie istnieje jeśli chodzi o prestiż
po 2 - wygląd - GTR, pomijając wyjątki, jest po prostu brzydki, jego design jest na góra 2 sezony, Skyline pod tym względem go miażdży.
A który to Skyline miażdży GTRa wyglądem? Co do prestiżu to GTR jednak go trochę posiada bo większość właścicieli Ferrari czy Porsche jest świadoma co taki GTR potrafi. Z drugiej strony spora cześć wybierająca GTRa jednak stawia na jego osiągi a są one rewelacyjne tak jak sama cena w stosunku do osiągów.
GTRa widziałem już kilka razy i zawsze robi na mnie duże wrażenie.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
IMO Skyline na swoje czasy był piękny a teraz też jest ładniejszy od GTR'a. Niestety Japońce nie potrafią projektować aut, jak to szumnie brzmi - ponadczasowychFerrari za 10 lat nadal będzie wyglądało zajebiście a GTR już nie. Prestiż też, tak jak napisałem, zawsze to będzie "tylko" Nissan choć stosunek cena/osiągi ma chyba najlepszy ze wszystkich aut.
spór znany od zawsze - ten, kto kocha włoszczyznę, pewnie nie będzie lubił japońszczyzny i na odwrót
No i... Każdy kto się pofatygował, by się TU zarejestrować, musowo musi mieć listę furek, które by stały w jego garażu marzeń
GTR nie ma wyglądać (choć dla mnie wygląda i tak przekozacko). GTR ma być skuteczny. No i jest
Lambo, Ferrari mają mieć wszystko - wygląd i osiągi. No i mają
911 jest dla mnie wyznacznikiem spełnienia motoryzacyjnego. Jaka by to nie była wersja, to nie będzie miał najlepszych osiągów, ale 911 to 911. Chciałem zawsze, chcę, muszę chcieć, będę chciał!
Tak piszę, piszę i widzę że poglądy odbiegają na tor poboczny
Ale konkluzja pozostaje ta sama - i Brerka i STI rządzi! Hell yeah!![]()
Witam ponownie na forum
widzę, że muszę się wypowiedzieć bo tu jakieś oszczerstwa się pojawiają ... i to przez krajana z Rzeszowa :/
Oczywiście, że tuning był wykonywany w AutoDelta w Londynie !
Ja już kilka lat temu zamawiając nowy samochód w salonie w Rzeszowie informowałem sprzedawców, że zamawiam świadomie V6 Q4 i że moim marzeniem jest stuningowanie go w AutoDeta ... jak się tylko skończy gwarancja.
Marzenie spełniłem i nie żałuje ani jednej wydanej złotówki
To jest już moja 5-ta Alfa, dająca codziennie całą masę niezwykłej przyjemności
Tuning wykonałem przy przebiegu 60 tys obecnie mam 150 tys i będę nadal nią jeździł do czasu aż nie pojawi sie Gulia.
Prawdą jest to, że miałem poważną awarię silnika ... ale !
Ale stało się to po przejechaniu stuningowanym silnikiem ponad 70 tys km !!! (stan licznika 130 tys) i niestety przez moją głupotę a nie jak sie tu pisze przez awaryjność tego typu silnika.
Silnik zajechalem na autostradzie jadąc z maksymalną prędkością 270 km/h
Problem nie był w samej prędkości, bo wielokrotnie ją osiągałem ( zresztą bez większych problemów ) ale z powodu, że przejechałem z tą prędkością kilka/nascie kilometrów i przegrzalem silnik, dokładnie mówiąc wypaliłem w tłoku dziurę
Niestety bloku nie udało się uratować i obecnie mam nowy silnik.
Ale jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
W nowym motorze mam teraz przerobione przez Pana Wozowicza kanały dolotowe oraz planowane tłoki.
Bedziemy jeszcze coś kombinować z ciśnieniem powietrza i na wiosnę będziemy hamować ... zobaczymy efekt
Na koniec dodam, ze 159 to naprawdę świetny samochód i aż dziw że wytrzymuje takie niefabryczne obciążenia.
Amortyzatory mam co prawda zmienione na gwintowane , ale wszystkie elementy zawieszenia sprawują się bez problemu.
Pozdrawiam wszystkich miłośników Alfa Romeo i do zobaczenia na drodze
ps. za kilkanaście dni wielkie świeto AR ... premiera 4C w Genewie, oczywiście tam będę !
Ostatnio edytowane przez Sporting ; 14-02-2013 o 10:01
Witaj Sporting , dobrze że się pojawiłeś i zdementowałeś konfabulacje kolegi Niskiego. Rozumiem ,że do nowego silnika przełożyłeś graty Autodelty ??
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
To chyba tylko ja jestem jakiś dziwny, bo uwielbiam Włochy na równi z Japońcami, a na inne nawet nie patrzę
A co do początku tematu, w PL w tym silniku można jeszcze strzelić mapę w SKN Tuning, daje coś około 20 KM (można sprawdzić na http://www.skn-tuning.de bo ich PL strona jest na razie pusta) i jak na samą mapę - to sporo.
Sporting, szacun za modyChciałbym kiedyś zobaczyć Twoją Bellę, to byłaby prawdziwa uczta dla moich zmechaniczonych oczu
![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda