Panowie znacie może jakiś sklep gdzie mógłbym dostać wahacze firmy moog ?
Panowie znacie może jakiś sklep gdzie mógłbym dostać wahacze firmy moog ?
pisz do użytkownika amigas, przy okazji przypomnij mu o mnie...
147 nie ma regulacji kata pochylenia kola z tyłu![]()
ja w swojej 156 wymienilem w pazdzierniku tego roku wszystkie 4 wahacze z przodu na TRW i jestem jak narazie bardzo zadowolony.
Ja polecam oryginały. Można kupić niewiele drożej niż TRV.
TRW było montowane w oryginale. Ja mam wahacze delphi i jest ok
A takie pytanie, po wymianie sprężyn trzeba ustawiać zbieżność??
Ostatnio edytowane przez korzen ; 08-01-2012 o 12:00
Patrz w lusterka, sprawdź dwa razy - Golfy są wszędzie!!
Powiem tak trw nie jest takie wcale wspaniałe, pracuje w warsztacie i zdecydowanie lepiej od trw spisują się moog i sidem nie mówiąc już o lemforderze, wahacz dolny z lemfordera kosztuje 380 zł i nie wiem czy czasami nie zaryzykować, w passacie b5 przejście z trw na lemfordera okazało się strzałem w dziesiątkę w alfie powinno być podobnie.
Chcesz mieć spokój to zakladaj TRW bo oszczędzający płacą podwojnie!
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
To nie oszczędność tylko sposób na trwalsze zawieszenie, na forum nie słyszy się o takich firmach jak moog, sidem. lemforder w kwestii wahaczy. trw jest dobre bo wytrzymuje sporo ale nie na naszych drogach, w warsztacie montujemy trw z pewnego źródła w pełni oryginalne, montaż również jest fachowy wszystko jest dokręcane na kołach nigdy na odwrót, pieniądze są konkretne a klient przyjeżdża po roku zrobił zaledwie 13 tys. km i zawieszenie totalna rozsypka a po wertepach nie jeździ, tak samo jak ja. Przykład z b5 gdy volkswagen zdecydował się na przejście z trw na lemfordera zawieszenie zaczęło wytrzymywać więcej, w fordzie mondeo mojego ojca łączniki stabilizatora trw po 5 tys. rozsypka, założyłem drugi raz również trw bo myślę jakiś przypadek no to wytrzymały więcej: 8 tys.Wiem, że są osoby które zrobiły na trw po 60 tys. i nadal się trzyma ale są to skrajne przypadki bo akurat dobrze się trafiło, a taka firma powinna robić części jednakowej jakości a nie jak się uda. I niech ktoś nie mówi, że jestem źle poinformowany, że niby moog to to samo co trw bo jest to nieprawdą.