Witam
W mojej alfie 166 2.4jtd podczas słuchania radia przerywa co jakiś czas i słychać taki trzask ale z tego co zauważyłem to dzieje sie tak tylko gdy auto jest zapalone
co to może być ??
Witam
W mojej alfie 166 2.4jtd podczas słuchania radia przerywa co jakiś czas i słychać taki trzask ale z tego co zauważyłem to dzieje sie tak tylko gdy auto jest zapalone
co to może być ??
to sie dzieje dokłądnie tak ICS działa normalnie tylko "wchodzę" w radio ustawiam sobie jakąkolwiek stacje radiową nie ma jakiejś zależności i gra przez chwile później przestaje na jakieś 3-5sek wtedy zarabisty trzask i radio gra znów tak 30sek i przestaje na 3-5sek trzask i gra dalej
nie wiem co sie dzieje z tym radiem wcześniej takie rzeczy sie nie działy moze to być spowodowane którymś z głośników ?? próbowałem z RDS i bez dalej to samo nie wiem moze to jakiś bezpiecznik pieprzy albo przekaźnik nie mam pojęcia czy tam do radia jest jakiś, dodam jeszcze ze podłączałem kompa do ICS i nie ma żadnych błędów nie wiem czy ma to jakieś znaczenie
Ponawiam pytanie - przestaje, czyli wyłącza się?!
Na włączonym, czy wyłączonym silniku?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T
nic sie nie wyłącza
i dzieje sie tak przy zapalonym silniku
Ok, czyli rozumiem że ICS się świeci i wszystko elegancko tylko dźwięk znika na chwilę. A to samo się dzieje na kasecie/cd, czy dotyczy tylko radia?
ja mam ten sam problem dzis zostawiłem auto u mechanika stwierdzil ze nie ma ładwoania z alternatora a co z tego bedzie zobaczymy... same problemy z tą babą!!![]()
jak możesz to informuj mnie o postępachbo musze coś z tym zrobić bo to jest wkurzające
![]()
wkurzające to mało powiedziane.... ok jak odbiore powiem co było.
@bynus: Coś chyba kolega ma problemy z odpowiadaniem na pytania... Żebyśmy tu coś wywróżyli to potrzeba trochę informacji. Pytanie jest czy problem dotyczy tylko radia czy również występuje na cd/kasecie?