dzis wyszedł od mechanika.. nic nie stwierdził ładowanie niby ok zasilanie do radia dochodzi... teraz pytanie z innej beczki jakiej mocy ma byc akumlator w 166? bo mialem wczesniej 100Ah a mechanik zamontował mi 65Ah może to ma wpływ?
dzis wyszedł od mechanika.. nic nie stwierdził ładowanie niby ok zasilanie do radia dochodzi... teraz pytanie z innej beczki jakiej mocy ma byc akumlator w 166? bo mialem wczesniej 100Ah a mechanik zamontował mi 65Ah może to ma wpływ?
Pojemność aku nie ma wpływu, zresztą było sporo na forum na temat akumulatorów. Jedyne co to pojemność aku spada z temperaturą i wiekiem, więc im większy tym większa szansa że odpali (przy założeniu że jest prawidłowo doładowywany). Nie wiem co do TS zalecają, wydaje mi się że 65Ah powinno wystarczyć.
no to ja juz sie poddaje... aku ok ładowanie ok podłączenie ok na kasecie czy tez radiu tak samo przerywa... przykład jade A1 prędkość stał 120km/h i radio potrafi co minute jakby restartować sie (na monitorze nic sie nie dzieje) jak tak dalej bedzie to zawita na allegro wkurza mnie t baba![]()
No to problem raczej leży w samym ICSie. Zakładam, że sprawdzałeś z tyłu wtyczki i wszystko jest ok. Opcja dla leniwych - kupić drugi na allegro (można dorwać za 300-400zł). Opcja dla zuchwałych - wymontować, odpalić na biurku, grzebać i sprawdzać. Może jest coś widoczne na pierwszy rzut oka, coś nie łączy, zimne luty, kondensatory spuchły...
Nie ma się co wkurzać, to są starsze autka i po prostu powoli co jakiś czas różne komponenty padają. Trzeba to polubić albo kupić coś znacznie nowszego (najlepiej na gwarancji).
dopiero wymienialem icsa bo poprzedni nie mial kodu... oddam go do szpeca moze on zobaczy bo ja leniwy jestem
mialem to samo tyle ze u mnie wina byla po stronie alternatora, po regeneracji alternatora 2-3 dni gralo elegancko teraz caly czas strzela co pare sekund mimo dobrego ladowania, poddalem sie i wylaczam radio. Moze ktos ma rozwiazanie problemu niech podpowie.