Strona 7 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 270

Temat: Wymiana kierownicy na multifunkcyjną

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Próbowałem rozebrać starą antenę by pociągnąć do nowej tą czarną wtyczkę z jednym kabelkiem od wzmacniacza aż do podstawy, no ale poległem na rozbieraniu tejże właśnie podstawy. Jeśli Tobie się uda to chętnie zobaczę jak. Jutro też czy pojutrze wejdę w diagnostykę swojej navi i pokaże Ci że doskwiera jej ten brak...

Kable antenowe pociągnąłem dachem od strony pasażerów, dalej słupek A, pod schowkiem pasażera i do radia.
    Drugim słupkiem A (kierowcy) leci fabrycznie mikrofon od radia. Akurat miałem białą kostkę więc kable mikrofonu ciągnąłem tylko do kostki przy bezpiecznikach.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

Cytat Napisał andrzejm36 Zobacz post
    Przecież Ty w tej wtyczce niczego nie zmieniasz tylko dokładasz 3 kabelki.Tam gdzie masz puste miejsca , pin 2,3,4...wypinasz wtykę od taśmy ,rozbierasz ją i w prosty sposób widzisz czego brakuje.Jeśli odczekasz tydzień to będę zakładał swoją kierownicę..na razie jest u obszycia..to zrobię zdjęcia.
    hmmm...wiem ze nic nie zmieniam....moze niejasno to napisalem...przepraszam.... nie wiem czy sie zrozumielismy... bo planowalem zalatwic wtyczke 12pinowa z kablami idacymi do wiazki i tylko do nich dolutowac te co mam od airbagu(zolty i pomaranczowy) plus te od sterowania i zasilanie na 5 pin i ladnie wszystko wpiac w tasme airbag.... (obecnie mam tylko kostke 2 pinowa od airbagow ktora dalem na foto wiec i tak musze ja odciac)jezeli chodzi o piny 2345 latwo to ustalic skoro te z dodatkowy blaszkami to od airbagow czyli 11 i 12, wiec wiem jak liczyc w kostce( z reszta mowiles o tym wczesniej ). ale... i teraz probowałem ustalic: z tej kostki 2 pinowej od airbagu (kolory pomaranczowy i zolty) przepinajac w nowa kostke ktory kabel laduje w pinie 11 a ktory w 12.......
    mam nadzieje ze teraz jasniej

tyle ze juz sobie poradzilem bo znalazlem ta druga wtyczke D47 ktora mam aktualnie i wiem ktory jest ktory i ktory ma isc w jaki pin(opierajac sie o schemat poduszek z wariantem dla kiery multi i zwyklej)

a tak z ciekawosci piny 7 i 8 ida do D1 czyli zlacza deski rozdzielczej.... po co one;>?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

ok...dopiero teraz dokładnie obejrzałem Twoje zdjęcia.Masz okrojoną wersję instalacji.Jeśli masz możliwość podpięcia pod złącze poduszki omomierz to sprawdź sobie na których pinach już przy samej poduszce masz piny 11 i 12 z taśmy przy starej łączówce...i zrób tak samo dla nowej łączówki dolutowując te dwa kable żółte.To samo z klaksonem.Zresztą powinieneś zaprzyjaźnić się z multimetrem to wiele Ci wyjaśni.U mnie choć eLern podaje pin 5 zasilanie jest na 6.Możesz podać jakieś 9v z bateryjki na płytkę przycisków i zobaczyć czy podświetlenie diodek zabłyśnie. Jak już masz pin na którym ma być zasilanie to później omomierz ....itd.itd.itd .

Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

dokładnie wersja okrojona
    piny z tej kostki 2pinowej juz ustalilem co jest co bo w eLernie byla to "moja" kostka....
    a jezeli chodzi o klakson to sygnal z tasmy idzie przez przelacznik zespolony? bo ja np nie mam wyprowadzonych kabli procz airbagow dobrze mi sie zdaje?patrzac tez po eLernie takie mam odczucia

i
    a tak z ciekawosci piny 7 i 8 ida do D1 czyli zlacza deski rozdzielczej.... po co one;>?

a jezeli chodzi o podswietlanie to np ciagnac je do skrzynki bezpiecznikow wtedy palilyby sie one caly czas czy dopiero po przekreceniu kluczyka?

---------- Post added at 17:21 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

7 i 8 sa chyba od selespeeda....

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

operacja udana pacjent przezyl wszystko smiga jak ta lala jeszcze tylko zasilanie pod 5pin musze podlaczyc... nie wiem gdzie dokladnie sie wpiac zeby gaslo to po czasie a nie caly czas sie swiecilo.... jezeli dam z 5 pinu do B2H bezpieczniki przy aku na 12pin to tak bedzie?(wg schematu)

i powiedzcie czy u was teztak jest ze przytrzymujac przycisk przewijania przeskakuje kilka utworow a nie przewija jakis utwor na plycie(jedno klikniecie przerzuca o jeden kawalek)

i jak demontuje sie te przyciski na kierownicy z tym srebrnym plastikiem? po podlaczeniu podswietlania okazalo sie ze sa troche wytarte na rantach(minimalnie) ale przechodzi przez nie swiatlo i kiepsko to wyglada wiec pomyslalem ze od drugiej str rozmontowujac gumki psiknalbym czarnym sprayem(oczywiscie zaslaniajac znaczki )

wielkie dzieki chlopaki za pomoc

a i jezeli chodzi o wtyczke do tasmy airbag mozna to rozwiazac kupujac kabel do wyprowadzania portow USB w komputerach badz kabel audio podlaczany z karty dzwiekowej do CDromu i przepiac konektory. Pasuja idealnie i mocno siedza
    Ostatnio edytowane przez noname ; 12-01-2012 o 19:29

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Cytat Napisał noname Zobacz post
    a i jezeli chodzi o wtyczke do tasmy airbag mozna to rozwiazac kupujac kabel do wyprowadzania portow USB w komputerach badz kabel audio podlaczany z karty dzwiekowej do CDromu i przepiac konektory. Pasuja idealnie i mocno siedza
    Czyli jednak patenat z wtyczką od USB był dobry
    + 12V po stacyjce będziesz mieć w kostce przy radiu.

Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

znaczy sie od USB nie wiem bo akurat kabel od CDromu mialem a podejrzewam ze "stabilniejszy" bo wszystkie piny sa razem a w przedluzce USB osobno z tego co pamietam....

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Widziałem też to we wtyczce zespolonej. Ale wiadomo o co chodzi

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    DW / OP
    Auto
    AR Stelvio 2.2jtdm

Domyślnie

W 1.6 105KM może nie być BC stąd "okrojona instalacja".

Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

Cytat Napisał awtcka Zobacz post
    W 1.6 105KM może nie być BC stąd "okrojona instalacja".
    i o takiej mowilismy w moim przypadku i co nalezy wtedy zrobic

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał cuoreventi Zobacz post
    Dokładnie taki błąd
    B1006 AM/FM aerial
    Cuoreventi....szacun,właśnie taki błąd mi wyskoczył po zrobieniu proxi. Ale udało mi się rozbebeszyć wzmacniacz antenowy ze starej anteny i w poniedziałek go dołożę.Demontaż nie jest trudny.Zalane są żywicą dwa wkręty od spodu po zdjęciu gumowej podstawy.Lekko wiertłem zdjąłem żywice i reszta to już wkrętak krzyżowy.Zobaczymy czy błąd zniknie po dołożeniu płytki wzmacniacza.pozdrawiam