Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Rowerzysta Avatar wasyl
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002

Domyślnie

Gratuluje zakupu. Gdzie ty miales oczy chlopie !!!

Ja swoja GTA kupilem mniej wiecej rok temu. Przejechalem ponad 15 tys kilometrow, nie przepalila mi sie nawet zarowka. ODPUKAC!! Obecny przebieg to 148000km.

JacekST
    Gość

Domyślnie

Panowie, mam problem....kupiłem 156, 1,9jtd 98. po miesiącu poszła do wymiany skrzynia biegów, sprzęgło dwumasowe, rozrusznik,wahacze. Niech tak bedzie trudno. Ale jak dziś wyjechałem z warsztatu uderzyły mnie dwie rzeczy. 1.samochód jest wyczuwalnie mniej zrywny 2.przestała mruczeć.....;(( co może być przyczyną? może pojeździć z tysiąc km czy dwa i niech się dotrze?? nie wiem sam już......pomóżcie proszę.

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Przestała mruczeć?

Użytkownik Ogier Avatar mati7700
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 115

Domyślnie

Cytat Napisał JacekST Zobacz post
    Panowie, mam problem....kupiłem 156, 1,9jtd 98. po miesiącu poszła do wymiany skrzynia biegów, sprzęgło dwumasowe, rozrusznik,wahacze. Niech tak bedzie trudno. Ale jak dziś wyjechałem z warsztatu uderzyły mnie dwie rzeczy. 1.samochód jest wyczuwalnie mniej zrywny 2.przestała mruczeć.....;(( co może być przyczyną? może pojeździć z tysiąc km czy dwa i niech się dotrze?? nie wiem sam już......pomóżcie proszę.
    A moze poprostu teraz chodzi tak jak powinna, a wczesniej wlasnie bylo cos nie halo i dlatego mruczala.

JacekST
    Gość

Domyślnie

no poważnie....z tym mruczeniem...ale to jeszcze dało by radę przeżyć jakoś gdyby nie ten spadek przyspieszana..... to jakby ktoś lwa ze środka wyjął i wsadził kotka grzecznego domowego.....ani nie mruczy ani nie jedzie...porównania barwne a przyjemność z jazdy już żadna przy takim stanie.....;(

Użytkownik Rowerzysta Avatar jaroslaw200
    Mieszka w
    Malbork
    Auto
    alfa 156 sportwagon1.9 jtd 2000r

Domyślnie

JacekST posprawdzaj cały dolot od turbiny do kolektora,może powietrze lewe łapie.Pewnie magicy gdzieś rur nie poskręcali,najlepiej pod kompa się podłącz to coś może pokaże.

JacekST
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jaroslaw200 Zobacz post
    JacekST posprawdzaj cały dolot od turbiny do kolektora,może powietrze lewe łapie.Pewnie magicy gdzieś rur nie poskręcali,najlepiej pod kompa się podłącz to coś może pokaże.
    oki, to mogło by być to......może po dzisiejszej jeździe jeszcze innymi słowami....: żeby osiągnąć jako taka dynamike jazdy muszę ją dosyć mocno wyciągać na obrotach, jakby ją cos trzymało, jakbym z przyczepką jechał, efekt to czarne smugi tylko z wydechu i tyle..wcześniej nacisnięcie gazu dawalo natychmiastowy skutek. Odnioslem tez wrażenie że alfa jakby minimalnie "pulsuje" tz coś ja łapie i puszcza lekko i tak co jakiś czas....nie trzyma równej mocy. Masz racje. .....to mogło by być lewe powietrze....dzięki wielkie.

Karola1984
    Gość

Domyślnie

Jak Ci mało zawsze możesz przeczytać moją historie AR tylko , ze moja kończy się w sądzie( w toku)
    Chyba ta miłość przezwyciężyła wszystko,bo wiele razy miałam ochotę ja spalić.... Pozdrawiam

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Karola1984 Zobacz post
    Jak Ci mało zawsze możesz przeczytać moją historie AR tylko , ze moja kończy się w sądzie( w toku)
    Chyba ta miłość przezwyciężyła wszystko,bo wiele razy miałam ochotę ja spalić.... Pozdrawiam
    Czyli mogło być jeszcze gorzej ?
    Szczerze współczuję , ale zanim cokolwiek stwierdzę muszę przeczytać Twoje posty...
    Miłość......hmmm...oby nie bezgraniczna bo wybaczę autku nawet jeśli koła mu poodpadają,padnie silnik.....
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

Cytat Napisał Tiestosclublife Zobacz post
    Czyli mogło być jeszcze gorzej ?
    Szczerze współczuję , ale zanim cokolwiek stwierdzę muszę przeczytać Twoje posty...
    Miłość......hmmm...oby nie bezgraniczna bo wybaczę autku nawet jeśli koła mu poodpadają,padnie silnik.....
    Pozdrawiam
    jest jakis sentyment do AR ja miałem pecha i w swojej GTV 2 razy TSa wymieniałem na nowy , to w jednym korba wyszła bokiem to w drugim pasek po 10tkm pękł, a i tak po 2giej zmianie jezdziłem prawie 2lata takzemiłósc jednymi słowy