Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Temat: Sposób na lakier >>>>>>>>>>>>>>

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wieliczka
    Auto
    156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał ryki67 Zobacz post
    a powiedz mi bo nie mogę znaleźć tego Einhella jedynie znalazłem taki; http://www.narzedziak.pl/einhell-pol...e-2093221.html tyle że ten ma obroty od 1000 w góre wydaje mi się że trochę za duże?
    Dobra będzie. Te minimalne 1000obr/min jakie posiada ta maszyna to wcale nie tak dużo jak się wydaje.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał dudu$ Zobacz post
    Dobra będzie. Te minimalne 1000obr/min jakie posiada ta maszyna to wcale nie tak dużo jak się wydaje.
    Hej
    słuchaj a jakie do niej gąbki trzeba dokupić? chodzi mi o to że mogę jedynie to zrobic poprzez internet ( chodzi o uchwyt )
    a patrzyłeś może na tą: http://www.narzedzia.pl/Polerka-samo...037,17559.html

Grzdylu, jak TY robisz raz na parę lat no to Twoja sprawa, ja w poprzenim aucie robiłem na zime celem zabezpieczenia auta i na wiosnę na sezon,
    wykonanie takiego zabiego raz na kilka lat wykonuje sie po to by je dobrze sprzedać hihihi

Użytkownik Świeżak Avatar julowalker
    Mieszka w
    Strzelce Opolskie
    Auto
    Alfa 159 SW Ti , Stelvio 2.0 Q4, Giulia Ti Q4

Domyślnie

Hej
    słuchaj a jakie do niej gąbki trzeba dokupić? chodzi mi o to że mogę jedynie to zrobic poprzez internet ( chodzi o uchwyt )

Grzdylu, jak TY robisz raz na parę lat no to Twoja sprawa, ja w poprzenim aucie robiłem na zime celem zabezpieczenia auta i na wiosnę na sezon,
    wykonanie takiego zabiego raz na kilka lat wykonuje sie po to by je dobrze sprzedać hihihi
    Co innego polerka agresywną pastą i maszyną a co innego pastowanie i ręczna "polerka" pastą lekkościerną typu tempo itp. Kilka razy przepolerujesz konkretnie i zacznie Ci brakować bezbarwnego lakieru ...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Hej

Człowieku co ty wypisujesz...szkoda mi Twojego auta...bo jak będzie je tak "polerować' co sezon to go w ogóle nie sprzdaż...
    jak będziesz tak często robić ostrą polerkę wraz ze zdzieraniem lakieru bezbarwnego (bo to tego chyba służy pasta polerska ta najagresywniejsza) to po paru takich polerkach stracisz lakier bezbarwny...a w Alfach lakier nie należy do najtwardszych...ale życzę powodzenia!! aaa i nie myl polerki z woskowaniem bo to jedno nie ma z drugim nic wspólnego...ale pewnie to wiesz...
    Ostatnio edytowane przez grzdylu ; 08-03-2012 o 21:01
    Born to be wild.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

O czym Ty mówisz, tak jak sobie sam auto spolerujesz tego Ci nikt nie zrobi, chyba że zapłacisz z 500 i będziesz patrzył na ręce, niestety polska rzeczywistość
    Żebyś mniej więcej zakumał, o co chodzi w polerowaniu, musisz zrobić z 10 aut. Przy czym założę się, że 2-3 razy uszkodzisz lakier tak, że będzie trzeba malować element. Polerka gdzieś odskoczy, za bardzo zgrzejesz lakier, za mocno przyciśniesz, itp.
    Żebyś miał już fajne efekty - to tak mniej więcej przy 30-tym samochodzie zaczyna toto jakoś wyglądać. I powtarzam - mało który lakiernik potrafi DOBRZE wykonać polerowanie np. pod CQuartza. Zrobienie czegoś a la połysk, a porządne spolerowanie i odtłuszczenie nadwozia - to są dwie różne rzeczy. Wejdź sobie na www.kosmetykaaut.pl i pooglądaj efekty pracy lakierników, z jakimi przychodzi walczyć osobom, które wykonują usługi auto detailingu.

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

Wielkie Dzięki Tomasz, jak zwykle super odpowiedź, a powiedz mi bo nie mogę znaleźć tego Einhella jedynie znalazłem taki; http://www.narzedziak.pl/einhell-pol...e-2093221.html tyle że ten ma obroty od 1000 w góre wydaje mi się że trochę za duże?
    Nie za duże. NA rozprowadzenie pasty w sam raz Potem polerujesz na 1400-1800 obrotów. Generalnie wszystko zależy od tego na ile mocno ścierna jest pasta, jak się rozprowadza po elemencie - trzeba kombinować. Natomiast sam sprzęt jest ok, jak na taką kasę. I w dodatku jest cichy, co ma niebagatelne znaczenie - uwierz mi.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post

---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

Nie za duże. NA rozprowadzenie pasty w sam raz Potem polerujesz na 1400-1800 obrotów. Generalnie wszystko zależy od tego na ile mocno ścierna jest pasta, jak się rozprowadza po elemencie - trzeba kombinować. Natomiast sam sprzęt jest ok, jak na taką kasę. I w dodatku jest cichy, co ma niebagatelne znaczenie - uwierz mi.
    Dziękuje serdecznie, Tomasz a czy orientujesz sie jakie nakladki do tej polerki, a może w jakim sklepie kupić cały zestaw chodzi mi o dopasowanie uchwytów, ze 3 gąbki itp. Bo jak kupię w rożnych miejscach to moga nie pasować. Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Dziękuje serdecznie, Tomasz a czy orientujesz sie jakie nakladki do tej polerki, a może w jakim sklepie kupić cały zestaw chodzi mi o dopasowanie uchwytów, ze 3 gąbki itp. Bo jak kupię w rożnych miejscach to moga nie pasować. Pozdrawiam
    Ona ma gwint na najbardziej typowe nakładki do polerek. Np. tu masz zestaw tanich gąbek: http://www.tanie-lakierowanie.pl/nar...-na-gwint.html
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Witam
    Panowie jeszcze jedno malutkie pytanie czy IPA ten alkohol izopropylenowy czy jakoś tam, który służy do odtłuszczenia może być zastąpiony czystym spirytusem ???
    pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Nie wiem, czy można zastąpić, ale spirytus jest co najmniej 2 razy droższy. Chyba, że to spirytus techniczny (skażony), ale raczej nie polecam.

Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Witam
    spolerowałem autko i wyglada bardzo ładnie , teraz zbieram sie do położenia Cquartz, moze w weekend, czy ktoś ma doświadczenia z nakładania tej powłoki ceramicznej,
    czy nakładaliście może ją na przednią szybę? gdzieś czytałem że świetnie pomaga podczas deszczu.
    pozdrawiam