Jezeli odginam oslone silnika w poblizu kola lewego to ja widze a dokladnie okolo jej polowy
Jezeli odginam oslone silnika w poblizu kola lewego to ja widze a dokladnie okolo jej polowy
Raczej nieuniknione jest odkręcenie obudowy pod silnikiem nawet tylko po to żeby łatwo wyjąć tą rurę.
Umocowana jest 2 opaskami zaciskowymi, wystarczy je odkręcić i zdjąć rurę.
Rura znajduje się jakby "pod akumulatorem", tzn od połowy autka (od turba) do intercoolera który znajduje się w nadkolu prawym (patrząc na silnik i stojąc przed autkiem)
Juz dalem rade , jutro zobacze jakie jest dojcsie do drugiej opaski i zamawiam rure bo ta prowizorka mnie denerwuje.
Jeśli ktoś chciałby przerobić tą rurę na nierdzewkę i silikonowe łączniki to na tej stronie mają co trzeba http://www.fmic.pl/
Rura nierdzewna 51mm, kolanko silikonowe 45' 51mm, kolanko redukcyjne 45' 51/57mm, plus obejmy do tego.
Czekam na przesyłkę, jak wszystko będzie pasować to napiszę
Ostatnio edytowane przez Jacenty ; 28-03-2012 o 12:59
Właśnie dzisiaj zamontowałem, lepiej będzie założyć kolanko 35' 51mm niż tak jak ja zrobiłem kolanko 45'. Trochę trzeba było się pomęczyć żeby to spasować, ale dało radę. Co do rury to myślę że aluminiowa też może być, ja wybrałem z nierdzewki. Na stronie krórą wcześniej podałem trzeba kupić 1m i przyciąć na odpowiednią długość.
Najlepiej to zrobić podczas montarzu, nie będzie problemu że będzie albo za długa albo za krutka. Ja montowałem do 147 JTD 16V 140KM. Trochę dzisiaj pogoniłem swoją Bellę i wszystko jest OK.Oto kilka fotek jakość nie jest najlepsza, robione telefonem.
![]()
@darek67 ile Cie wyszła ta inwestycja? Pytam o koszt całkowity
204 zł razem z przesyłką, rano zrobiłem przelew, na drugi dzień kurier dostarczył paczkę. Oryginalna na Allegro to 300zł, więc trochę taniej ale myślę że ta wytrzyma dłużej.Trzeba trochę pojeździć żeby to przetestować ale odczuwam mniejszą turbodziurę. Moja stara rura już raz pękła, a poza tym była tak miękka że turbina musiała najpierw ją napompować.