Hej
słuchaj a jakie do niej gąbki trzeba dokupić? chodzi mi o to że mogę jedynie to zrobic poprzez internet ( chodzi o uchwyt )
a patrzyłeś może na tą: http://www.narzedzia.pl/Polerka-samo...037,17559.html
Grzdylu, jak TY robisz raz na parę lat no to Twoja sprawa, ja w poprzenim aucie robiłem na zime celem zabezpieczenia auta i na wiosnę na sezon,
wykonanie takiego zabiego raz na kilka lat wykonuje sie po to by je dobrze sprzedać hihihi![]()
Człowieku co ty wypisujesz...szkoda mi Twojego auta...bo jak będzie je tak "polerować' co sezon to go w ogóle nie sprzdaż...
jak będziesz tak często robić ostrą polerkę wraz ze zdzieraniem lakieru bezbarwnego (bo to tego chyba służy pasta polerska ta najagresywniejsza) to po paru takich polerkach stracisz lakier bezbarwny...a w Alfach lakier nie należy do najtwardszych...ale życzę powodzenia!! aaa i nie myl polerki z woskowaniem bo to jedno nie ma z drugim nic wspólnego...ale pewnie to wiesz...
Ostatnio edytowane przez grzdylu ; 08-03-2012 o 21:01
Born to be wild.
Żebyś mniej więcej zakumał, o co chodzi w polerowaniu, musisz zrobić z 10 aut. Przy czym założę się, że 2-3 razy uszkodzisz lakier tak, że będzie trzeba malować element. Polerka gdzieś odskoczy, za bardzo zgrzejesz lakier, za mocno przyciśniesz, itp.
Żebyś miał już fajne efekty - to tak mniej więcej przy 30-tym samochodzie zaczyna toto jakoś wyglądać. I powtarzam - mało który lakiernik potrafi DOBRZE wykonać polerowanie np. pod CQuartza. Zrobienie czegoś a la połysk, a porządne spolerowanie i odtłuszczenie nadwozia - to są dwie różne rzeczy. Wejdź sobie na www.kosmetykaaut.pl i pooglądaj efekty pracy lakierników, z jakimi przychodzi walczyć osobom, które wykonują usługi auto detailingu.
---------- Post added at 21:48 ---------- Previous post was at 21:41 ----------
Nie za duże. NA rozprowadzenie pasty w sam razPotem polerujesz na 1400-1800 obrotów. Generalnie wszystko zależy od tego na ile mocno ścierna jest pasta, jak się rozprowadza po elemencie - trzeba kombinować. Natomiast sam sprzęt jest ok, jak na taką kasę. I w dodatku jest cichy, co ma niebagatelne znaczenie - uwierz mi.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Ona ma gwint na najbardziej typowe nakładki do polerek. Np. tu masz zestaw tanich gąbek: http://www.tanie-lakierowanie.pl/nar...-na-gwint.html
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Witam
Panowie jeszcze jedno malutkie pytanie czy IPA ten alkohol izopropylenowy czy jakoś tam, który służy do odtłuszczenia może być zastąpiony czystym spirytusem ???
pozdrawiam
Nie wiem, czy można zastąpić, ale spirytus jest co najmniej 2 razy droższy. Chyba, że to spirytus techniczny (skażony), ale raczej nie polecam.
Witam
spolerowałem autko i wyglada bardzo ładnie, teraz zbieram sie do położenia Cquartz, moze w weekend, czy ktoś ma doświadczenia z nakładania tej powłoki ceramicznej,
czy nakładaliście może ją na przednią szybę? gdzieś czytałem że świetnie pomaga podczas deszczu.
pozdrawiam