Moja ma ponad 200 i jak na razie nic nie zwiastuje dramatu. Myślę, że pomimo nie najmocniejszej strony jaką są panewy w TS-ach, bardzo ważną rolę odgrywa stara zasada "samochodziarzy", która brzmi::jak dbam, tak mam"
Moja ma ponad 200 i jak na razie nic nie zwiastuje dramatu. Myślę, że pomimo nie najmocniejszej strony jaką są panewy w TS-ach, bardzo ważną rolę odgrywa stara zasada "samochodziarzy", która brzmi::jak dbam, tak mam"
a co powiecie o tym ? http://www.youtube.com/watch?v=JUyef...eature=related koles jakos jedzie tyle czasu na maksymalnych obrotach i panewka mu sie nie obkrecila.
Właśnie po coś ta moc w tym aucie jest aby korzystać z pełnego zakresu obrotów jak tylko zachodzi taka potrzeba a nie myślenie czy czasem się panewka obróci. Chyba, że konstruktorzy wyliczyli ten silnik na 20 min pałowania i koniec. Jak mogło by to przejść w TopGear jak tam non stop pałują auta na torze.
Pałowanie mam na myśli jazdę w pełnym zakresie obrotów - nie kręcenie na 1nce
PS.
Swoją drogą jak widzę jak mój kolega pałuje swoją Bore odkąd tylko rozpali silnik i tak non stop - to moja Ala by tego nie przeżyła![]()
Sprawdzać raz na jakiś czas jakie ciśnienie daje pompa oleju, albo zamontować dodatkowe zegary - to na pewno pomoże w dbaniu o silnik.
we Włoszech jest norma że przy 160tys robi się wymianę panewek w Coupe 16V/VT. Po tym przebiegu zaczyna się źle dziać. Gdy miałem swoja Coupe -te z przebiegiem 150 tys profilaktycznie podniosłem ciśnienie na pompie + ceramizer . Modliłem się i pomogło. Coupe śmiga do dziś na tych samych gratach w innych rękach. To samo powinno robić się w TSach albo panewki albo spróbować podnieś ciśnienie na pompie. Każde 0,5bara jest warte gry
Jak to jest z tym podniesiem cisnienia na pompie?
panewki sie zgodze,zegary tez przedni pomysl ale co z ta pompa?
pompie jest zaworek zwrotny tak? ( w Coupe jest ) zabezpieczenie z otworkiem, potem jest korek z otworem a w korku sprężyna. Pod sprężynką jest kulka/ zaworek. Wyciągamy zabezpieczenie i między korek a sprężynkę wkładamy do korka podkładkę ( ja miałem ok 0,4mm ) . Potem całość składamy i jeśli pompa zdrowa i nie zapózno dla panewek mamy wzrost ciśnienia, mi dało ok 0,5-0,7bara
...albo po porostu raz na te 100k km wydać te 500zł na nową pompę i jeździć bez duszy na ramieniu![]()