Obstawiam Dolot powietrza przejrzyj dokładnie gumową rurę od filtra powietrza.
Ok dzieki zobacze na nia i dam znac co i jak. A na co patrzyc na jakies pękniecie czy sciagnac ja cala jakos ? Latwo ja scignac ?
popatrz na tą harmonijkę a trzeba zdjąć pod puszką rozprężną nad przepływomierzem i przy przepustnicy i odmie a jak masz opaski ściskane to kup przedtem skręcane i dopiero zaczynaj rozbiórkę , ta harmonijka lubi sobie popękać i silnik dostaje fałszywe powietrze, i silnik wariuje.
Pamiętaj że my mamy intercooler............
No ja tez bym obstawial jakas nieszczelnosc w dolocie.Podobny przypadek mialem w bmw kiedys kulala mi strasznie i okazalo sie ze wezyk byl pekniety i ciagle brala lewe powietrze. napisz jak dojdziesz co to bylo
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
Powoli stwierdzam ze to jest jednak wina mojego zawarou tzn blow offa ! Bo jak nie mam go to jest normalnie. Auto zupelnie inaczej chodzi lepiej sie zbiera itp. Wiec teraz zostaje mi albo kupic inny zawór albo zalozyc seryjny...