Pietia coś kręcisz z tą ilością katalizatorów - jeśli w 120KM 1.6TS jest jeden to co to są te pozostałe elementy?
Pietia coś kręcisz z tą ilością katalizatorów - jeśli w 120KM 1.6TS jest jeden to co to są te pozostałe elementy?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
teraz już wiem że plecionka czy łacznik elastyczny jak zwał tak zwał jest w wersji 105 km okrągły a w 120 km w przekroju bardziej pod prostokąt tylko czemu u mnie jest okrągły hmm...
a czy wymiana wariatora jest skomplikowana?? Probowal którys z was robic to samemu?? Wystarczy zalozyc nowy w ten sam sposob jak zalozony byl stary, czy po zalozeniu trzeba to jakos kalibrowac, podpinac kompa, czy cos w tym stylu??
A widziałeś kiedyś wariator? - tam nie ma co kalibrować. To taka sama trudność jak wymiana rozrządu. Można samemu ale lepiej zlecić fachowcowi.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
wlasnie o to mi chodzilo, Zdjecie w necie za wiele mi nie powie, nawet jesli widzialem jak to wyglada, z zewnatrz to przewaznie nie jest napisane za wiele, wiec dlatego pytamA tak jak mapisalem wczesniej, nie mialem nigdy alfy i stycznosci z tymi samochodami, wiec chce sie dowiedziec w miare jak najwiecej. Dzieki za info
![]()
Piszę to co widziałem w eperze ;P
Zresztą sami sobie sprawdźcie http://eper.fiatforum.com/
Ostatnio edytowane przez Pietia ; 06-04-2012 o 12:39
wymiana wariatora wiąże się ze ściągnięciem paska rozrządu.. Więc warto to robić za jednym zamachem, przy zmianie rozrządu.
W wersji 120KM są trzy, tylko niektórym może się wydawać, że sa dwa (bo ten przy kolektorowy jest jak by podwójny)
Najłatwiej rozróżnić tym, że wersja 105 KM ma obrotomierz wyskalowany do 6500 obr/min a wersja 120 KM do 7000 obr/min. I wersja 105 nie ma guziczka od asr przy recznym.