Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 678910111213141516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 183

Temat: Zmieniarka mp3 - Finalizacja I tury

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    mazowieckie/łódzkie
    Auto
    AR 147 1.6TS 105KM

Domyślnie

A co to znaczy, że zgrane na kartę po kolei? Każdy plik pojedynczo wgrywałeś?

Bo nawet jak zaznaczam niewielką liczbę plików do kopiowania, to ustawiając potem widok w folderze na czas modyfikacji/czas utworzenia i tak teoretycznie nie zgrywa się pokolei. Bo chyba jednak utwory łapie nie w kolejności alfabetycznej(jak jest napisane w instrukcji pl), tylko wg kolejności zgrania na kartę(instrukcja dołączona do zmieniarki). Sam już nie wiem czemu się taki burdel robi.

Chyba, że spróbuje jeszcze zrobić nazwy plików właśnie 001. 002. ... itd., może przez nawiasy coś głupieje...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Chcesz mieć pewność? Total Commander -> Kopiowanie [F5] -> Kolejka [F2]... i po sprawie. idą po kolei alfabetycznie (czyli wg numeracji wcześniej przygotowanej na dysku.

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    Chcesz mieć pewność? Total Commander -> Kopiowanie [F5] -> Kolejka [F2]... i po sprawie. idą po kolei alfabetycznie (czyli wg numeracji wcześniej przygotowanej na dysku.
    Dokładnie tak zrobiłem

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    mazowieckie/łódzkie
    Auto
    AR 147 1.6TS 105KM

Domyślnie

Cytat Napisał mateuszszar Zobacz post
    O! O! O!

Sprawdzimy.

edit: Ok, teraz rzeczywiście wszystko jest w porządku ciekawe tylko, czy dalej będzie występował problem z niemożnością zmiany utworu, ale okaże się w trakcie jazdy.
    Ostatnio edytowane przez mrt57 ; 30-04-2012 o 14:39

Miss Alfaholicy 2011 Romeo Avatar Lutraki
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Mito Distinctive 1.4 MPI MultiAir 16v 105 KM

Domyślnie

Cytat Napisał mantis30 Zobacz post
    Oki, montaż zmieniarki za mną, więc mogę w końcu podziękować za pomoc w nabyciu tego urządzenia. Oczywiście idealne rozwiązanie to to nie jest, ma swoje narowy, ale za tę cenę wybrzydzać nie można, a najważniejsze że w ogóle działa
    Opis wrażeń i opinie tu: http://www.autocentrum.pl/awc/dzienn...-blueme-18332/
    Że też cholerka nie popytałam Ciebie na żywo, bo jakoś zaczynam się nad tym zastanawiać. Jakby co odezwę się na priva

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mantis30
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo MiTo

Domyślnie

Cytat Napisał Lutraki Zobacz post
    Że też cholerka nie popytałam Ciebie na żywo, bo jakoś zaczynam się nad tym zastanawiać. Jakby co odezwę się na priva
    Nie ma sprawy Najważniejsza dla mnie funkcja: AUX IN działa. Reszta, czyli USB i karta SD - lipnie... Szczegóły wyjaśnię na priva

Użytkownik Ogier Avatar ksiazelasic
    Mieszka w
    Legnica/Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

a nie mogles zrobic taniej jezeli zalezalo Ci glownie na AUX IN? np cos takiego:
    http://allegro.pl/zlacze-aux-mini-is...274556157.html ?
    w tej zmieniarce wlasnie glownie chodzi o karte i USB.

U mnie problem ze zmieniarka mozna powiedziec ze sie rozwiazal. Juz wiem od czego zaleza jej kaprysy. Tak jak wczesniej kolega cuoreventi wspomnial - pod navi zeby zawsze dzialala nalezy od razu uruchomic silnik wtedy wszystko dziala. Jezeli juz wlacze radio manualnie bez wlaczonego silnika to nie widzi zmieniarki i potrzebuje okolo 3-4 min zeby ja zobaczyc. Jak sie szybko przekreca kluczyk (oczywiscie jak sie swiece zarowe nagrzeja - JTD) to wszystko dziala jak nalezy.
    Ostatnio edytowane przez ksiazelasic ; 07-05-2012 o 21:53

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Ja mogę włączać samo radio lub z zapłonem i działa idealnie. Nie odczytuje mi póki co tylko 3. plików. No i di.fm w aucie rządzi!

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar mantis30
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo MiTo

Domyślnie

Cytat Napisał ksiazelasic Zobacz post
    a nie mogles zrobic taniej jezeli zalezalo Ci glownie na AUX IN? np cos takiego:
    http://allegro.pl/zlacze-aux-mini-is...274556157.html ?
    w tej zmieniarce wlasnie glownie chodzi o karte i USB.
    Gdyby podobna oferta do podlinkowanej przez Ciebie wpadła mi w oko wcześniej, i rozwiązanie to zadziałało bez problemu - to bym pewnie w zmieniarkę nie inwestował. Przeszukiwałem różne fora i rozwiązania jak w aukcji u jednych działały u innych nie, co prawda 8 zł to żadne ryzyko
    Nie żałuję zakupu zmieniarki, ale widocznie nie lubi za bardzo radiootwarzacz w moim MiTo, z którym musi współpracować. Póki co nie widzi ani na karcie (testowane z Emtec 16GB Class 10 i SanDisk Extreme III 8GB Class 6) ani na pendrive (Patriot XPorter 4GB) więcej niż dwóch folderów z mp3. Na szczęście można wsadzić w jeden folder kilkaset kawałków i będą grać, tyle, że trudniej przeszukiwać i zachować logiczny porządek...
    Znacznie większymi wadami IMHO są:
    - odczytywanie utworów w kolejności daty modyfikacji pliku a nie po nazwie/numeracji - CHORE! btw. w polskiej instrukcji (pdf) jest napisane, że obowiązuje kolejność alfabetyczna, w angielskiej drukowanej, jest napisane tak jak faktycznie to działa,
    - "przycinanie" (clipping) utworów - znaczy się spora część odtwarzanych empetrójek wykazuje u mnie objawy przesterowania, zniekształcenia wynikające ze zbyt dużej amplitudy sygnału - nie ma znaczenia rzecz jasna ustawienie pokrętła głośności :/ jak na razie jedynym sposobem na obejście lub zminimalizowanie tego problemu jest przeskanowanie zawartości karty programem mp3gain i zdjęcie kilku decybeli; upierdliwe, ot co.
    Reasumując: sprzęt nie jest wart ceny jaką wołają zań na allegro, i jak większość chińskich alternatyw, działa po partyzancku, ale da się z tym żyć

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Trudno jest stworzyć urządzenie idealne dla wszystkich.
    A co jest do wszystkiego jest do niczego...

Zmieniarka dedykowana do Fiata/Alfy to tak naprawdę rozwinięcie tej dedykowanej do Blaupunkta. Radia tego producenta występowały najczęściej.
    A że w MiTo radioodbiornik okazał się Boschem, to chyba oboje nie mieliśmy świadomości. No i działa to tak jak działa.

Zarówno Bosch czy też Magneti-Marelli nie słyną z produkcji radioodbiorników. Na tym rynku nie ma też jakoś daleko-posuniętej standaryzacji, czego przykładem niech będą choćby różne rodzaje wtyczek. Stąd też, głównie Ci forumowicze w których autach siedzą w/w odbiorniki mogą być lekko zawiedzeni działaniem.

Ja się cieszę że w ogóle działa to z tymi radiami. Alternatywy nie ma praktycznie żadnej.