Primo pytanie, odpalałeś ją już?
DO zmiany będzie:
Pasek rozrządu
Uszczelniacze (raczej mogą pociec po odpaleniu a jedna robota) mówimy o wałakach rozrządu i wale.
Płyny tzn:
Olej silnik (10w40 6100 Motul, 10w40 valvoline maxlife lub 15w50 motul) opcjonalnie wg preferencji liqui moly poprzedzony pluknka (motul valvo vps)
Płyn chłodniczy (ja polecam prestone i sonax reszta to zasadniczo jeden syf no moźe jeszcze shell)
Płyn hamulcowy (dot 5.1 bendix lub ate, opcjonalnie ferrodo) - czemu? nie ma sensu oszczedzac przy roznicy na poziomie max 5 zl na bance...
Plyn do wspomagania - na rozruch dextron II api-gl4 potem mozesz ale nie musisz dextron 3 lub multi atf (ja polecam motula)
Olej skrzynia - 75w90 (valvoline, motul)
Lozyska kol moga jeszcze zyc. Tarczeh amulcowe raczej do przetoczenia lub nowe. Klocki raczej bym zmienił. Obowiązkowo do czysczenia i przesmarowania zaciski.
NA 90% elementy gumowe zawiechy moga byc slabe. Szczegolnie tuleje wahaczy moga szybko kleknac i poduszki i laczniki stabilizatora. ale to jak juz ruszysz.
aaa i oczywiscie filtry (olej, paliwo, powietrze plus ewentualnie kabinowy z czego 2 pierwsze obowiazkowo dobre typu mann i knecht) ja bym spuscil wsio z baku i zalal cos na oczyszczenie wtryskow (motula lub srebrne stp drogie ale daje rade). Aha na 1sze odpaly ja praktukuje v-powera (jemu zdarza sie czasem trzymac liczbe oktanowa)
Jak cos gg masz![]()