Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Temat: Jak ze sprzedażą Alfy Gtv?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kociniak08
    Mieszka w
    jawor
    Auto
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie Jak ze sprzedażą Alfy Gtv?

Mam pytanie czy łatwo jest sprzedać Alfe Gtv zewzgedu na jej małą popularność? Przymierzam się do zakupu Gtv-ki 3.0 24V podoba mi się jej design i zapewne znakomicie jeździ. Chciałbym ją zakupić i pojeździć trochę ok roku będzie raczej mało używane bo 2 moje. Posiadam AR 164 i wiem, że sprzedać te auto za rozsadne pieniadze jest bardzo ciężko.

Użytkownik Ogier Avatar Lukas1020
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    AR 156 2.0TS Sportpack, AR GTV 2.0JTS

Domyślnie

Teraz to każdy samochód jest ciężko sprzedać,Alfa Gtv nie jest złym samochodem. A po za tym widzę co się dzieje w PL, żadnych perspektyw jak na razie nie widać na leprze, chyba trzeba się ewakuować
    Lukas1020

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Z Gtv to zależy, nie mam tu na myśli wersji czy też silnika a raczej jej stan. Jeśli będzie dopieszczona to raczej szybko pójdzie a często znalezienie takiej graniczy z cudem i na ogół wiąże się z "ładną" ceną. Zajechany i w średnim stanie na rynku jest na pęczki
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

ViP Znawca Avatar Rafał
    Mieszka w
    Kozy k/Bielsko-Biała
    Auto
    164 Q4 , Giulietta QV, 164 - 2 szt , Alfa Galaxy / BUSSO Stelvio Super 280KM/ Spider ph2

Domyślnie

Jeśli szukasz na rok to sie zastanów , doinwestowana i w super stanie cieżko znalezć, a jeszcze trudniej sprzedac. Sam swoja wystawiłem za 22800 i po kilkunastu ogledzinach - otrzymałem max propozycje 20000, i nie sprzedałem. kosztowała mnie 24000zł , i wole zeby został niz miałbym sprzedac ponizej wartosci. Gtv polecam jako 2 autko na zloty i do zabawy.

BOBAS
    Gość

Domyślnie

ja jak sprzedawałem swoje Gtv 2.0 Ts mimo że cena wyższa od konkurencji o około 4.000 zł i rocznik starszy średnio o 3-4 lata zeszła w 12dni a gdybym chciał sprzedać pierwszemu kupcowi to zeszła by w drugim dniu, potem był kolejny kupiec po 6 dniach (też nie sprzedałem) i przyszedł trzeci po 9 dniach od wystawienia ogłoszenia, wziął z pocałowaniem ręki , sam mu dołożyłem na bak paliwka

wg mnie jak masz auto zadbane i pewne - nie boisz się ASO i zrobisz doobry opis i fajne zdjęcia to sprzedasz na pniu / szczególnie 3.0 !!!

Użytkownik Embrion Avatar CRIS
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Auto
    ___ALFA ROMEO___ Gtv 3.0 V6 24V LUSSO 220KM 2000r.

Domyślnie

Cytat Napisał BOBAS Zobacz post
    ja jak sprzedawałem swoje Gtv 2.0 Ts mimo że cena wyższa od konkurencji o około 4.000 zł i rocznik starszy średnio o 3-4 lata zeszła w 12dni a gdybym chciał sprzedać pierwszemu kupcowi to zeszła by w drugim dniu, potem był kolejny kupiec po 6 dniach (też nie sprzedałem) i przyszedł trzeci po 9 dniach od wystawienia ogłoszenia, wziął z pocałowaniem ręki , sam mu dołożyłem na bak paliwka

wg mnie jak masz auto zadbane i pewne - nie boisz się ASO i zrobisz doobry opis i fajne zdjęcia to sprzedasz na pniu / szczególnie 3.0 !!!

a ja swojej nie sprzedam nawet za trzy dyszki, bo coraz bardziej ją lubię !!!
    kiedyś podaruję ją wnukowi na 18-te urodziny !!!!

BOBAS
    Gość

Domyślnie

a ja swoją sprzedam / niewiem kiedy ale chyba niedługo jak ją skończę, a będzie miała stan idealny to wystawię ją na sprzedaż może się ktoś znajdzie kto ją zechce wtedy kupię sobie znów Alfę ale tym razem GTA

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Nie do końca rozumiem, kupisz Gtv, doinwestujesz ją za wcale nie małe pieniądze i sprzedasz? Jeśli szukasz skarbonki to kup coś z lat 80-tych, poza tym części (dobre) do tego modelu wcale nie należą do najtańszych
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."

BOBAS
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał aniol_jojo Zobacz post
    Nie do końca rozumiem, kupisz Gtv, doinwestujesz ją za wcale nie małe pieniądze i sprzedasz? Jeśli szukasz skarbonki to kup coś z lat 80-tych, poza tym części (dobre) do tego modelu wcale nie należą do najtańszych
    wiesz auto jest naprawiane na najlepszych dostępnych częściach - zero druciarstwa!?! ostatnio kupowałem część (kawałek rury) dostępna tylko w ASO można było dorobić ale była by kicha, więc część z ASO - kawałek rurki 693,60 zł :/

mówisz że nie rozumiesz - ja to robię bo trafia mnie jak widzę że auto (tyczy się to wyłącznie Alfy) jest niezadbane, nierozumiem jak można jeżdzić Alfą i o nią nie dbać , a co do sprzedaży.

poprzedniczkę dostałem w rozliczeniu za Volvo warta może 6000 zł - przez rok dołożyłem około 12000 > po roku jak sprzedawałem wystawiłem za 9900 zł > było kkilku klientów ale żadnemu nie sprzedałem bo uważałem że ten kto dostanie taki prezent (moje Gtv) musi być wyjątkowy i coś sobą reprezentować, przyszło paru "buraków" co chcieli auto poupalać pod remizą , nie sprzedałem - w pewnym momencie przyszedł chłopak pracujący i mieszkający na stałe w niemczech (stwarzał wrażenie inteligentnego i sensownego - wyrażał się składnie i powiedział do czego mu auto i co zamierza z nim robić) !!!
    sprzedałem auto za 7300 zł (niewiem czy miał więcej czy nie miał ale chciałem aby Alfa miała dobrze zaproponował 7500 zł ja jeszcze obniżyłem cenę na 7300, tylko dlatego że chciałem aby o nią dbał tak jak ja) i szczerze mówiąc nie żałuję ani jednej wydanej na nią złotówki bo trafiła w dobre ręce.
    i teraz zrobię podobnie, jak zakończę projekt Gtv będzie miała +/- 300 km i będzie w stanie idealnym wystawię ogłoszenie za cenę dużo wyższą niż inni i zobaczymy kto się zgłosi - jak ktoś mnie przekona kupi sobie ładne auto

Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

Ja tam prędzej swoją zajeżdżę niż sprzedam
    Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 03-06-2012 o 17:56