Prosze o pomoc w otwarciu klapy AR 166 nie reaguje ani na kluczyk ani na wlacznik w schowku od trzech dni nie moge go otworzyc jak to ugryzc nie moge znalezc takiego tematu
Prosze o pomoc w otwarciu klapy AR 166 nie reaguje ani na kluczyk ani na wlacznik w schowku od trzech dni nie moge go otworzyc jak to ugryzc nie moge znalezc takiego tematu
Było trochę w temacie przy padniętym aku:
http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._bagaznik.html
A twój akumulator jak rozumiem działa? Bezpieczniki ok? Sprawdź przycisk w schowku, może coś nie łączy.
Awaryjnie bagażnik można otworzyć mechanicznie przekręcając mocniej kluczyk w zamku, ale cięgno często spada i ta opcja w wielu alfach nie działa.
dziekuje za podpowiedz .Ja mysle ze to wina kabli w klapie bo pokazuje mi ciagle ze jest otwarta klapa po nacisnieciu przycisku slychac delikatne cykanie w bagazniku
Ostatnio edytowane przez zibi19680410 ; 26-06-2012 o 18:14
No to ciężka sprawa, jeśli nie działa otwieranie awaryjne z klucza i faktycznie padły kable w klapie, to albo znajdziesz kogoś szczupłego żeby wlazł do bagażnika przez dziurę podłokietnika i rozebrał zamek od środka, albo wiercenie zamka z zewnątrz i wymiana... Tak mi się wydaje... No chyba żeby od strony tylnej półki się dobrać do wiązki, ale to też może być ciężkie.
Chyba że uda ci się go jakoś zmusić do działania, podociskać klapę i popróbować otwierania z guzika, może w końcu załapie.
zibi19680410 a próbowałeś dociskając klapę otwierać ją?? mianowicie dociskasz klapę do auta i w tym czasie otwierasz ją albo mechanicznie (kluczem) albo z pilota/przycisku.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
problem ze zdjęciem osłony - półki pojawi się w związku z odkręceniem dwóch nakrętek do których dojście jest od strony bagażnika , natomiast spróbować można wyjąć osłonę lewego głośnika , kostka o której jest mowa znajduje się za głośnikiem bliżej słupka to jest duża kostka - będziesz ją musiał wyrwać bo ma taką wsuwaną zapinkę którą kostka jest przymocowana do kabiny . natomiast te śruby można pokusić się o odkręcenie przez klapkę na narty to nakrętki 10 na dość długich śrubach( znajdują się na wysokości głośników , to jedyne śruby z nakrętkami na podszybiu) . to tak naprawdę jedyny problem z odkręceniem w twoim przypadku tej półki . postaraj się o schemat który przewód jest odpowiedzialny za podanie prądy na zamek .
a pro po kostki to kable na które będzie trzeba podać prąd będą od strony męskiej.
jak byś potrzebował porady jak zdjąć półkę -co po kolei to zadzwoń 793 77 55 93
Ostatnio edytowane przez mikell0 ; 27-06-2012 o 20:09
Wielkie dzieki wszystkim bede probowal
Panowie udalo sie otworzyc i jak mowilem wina kabli przy klapie CHCIALBYM OSTRZEDZ WSZYSTKICH NAPRAWIAJCIE OTWIERANIE MECHANICZNE PUKI DZIALA ELEKTRYCZNE
Ha!. Mnie spadła klema a mechaniczne nie działało. Piękna awaria Ci to była...
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
@Zibi: coś lekko ortografia siadła z tej ekscytacji, ale gratuluję że się udało bez wiercenia bo to by była masakra. A tak mechaniczne warto utrzymać w pogotowiu. U mnie notorycznie spadało cięgno, tam jest taki plastikowy zatrzask który je trzyma na miejscu ale się co chwila wysuwał. Kapnąłem kropelką i trzyma się od 2 lat.