Panowie, kupiłem na allegro śrubę do zamocowania zapasu, jednak jest ona za krótka. U kolegi Silvador zauważyłem dodatkową jakby tuleję w bagażniku na której osadzony jest zapas (zaznaczyłem na fotce). Czy wiecie może jak to jest zamocowane do podłogi bagażnika i gdzie można dostać taką tuleję?
to jest po prostu tylko taka plastikowa tulejka żeby koło nie przemieszczało się we wnęce, jest tylko nałożona na to miejsce mocowania w bagażniku, nakrętka jest przyspawana do podłogi
w gt ten zestaw narzedzi ze styropianem jest tylko wlozony bez przykrecania a przykrecone jest tylko kolo?
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Długa śruba do przykręcenia koła przechodzi przez ten plastik i przykrecasz wszystko razem jedną.
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
Kurcze, bo ja mam to styropianowe wypełnienie
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...431744848.html
I niestety śruba jest za krótka, dlatego myślałem że ta plastikowa tuleja jest nagwintowana w środku.
Redek, niestety nie masz racji. Udało mi się kupić tuleję zaznaczoną na zjęciu i przykręca się ją do mocowania w podłodze do bagażnika, a do niej przykręca się kosz z narzędziami.
Także dla potomnych, by zamontować u siebie koło zapasowe zamiast wypełnienia potrzeba kupić tuleję zaznaczoną na zdjęciu powyżej, a do tego wystarczy wypełnienie i śruba jak na tym zdjęciu.
Mam pytanie do czego stosuje się to czerwone "coś" co jest zakończone gwintem też mam to u siebie lecz nie wiem co to, a znajduje miejsce w owym zestawie.
Pozdrawiam