Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: [156] CZUJNIK ABS

Doman
    Gość

Domyślnie [156] CZUJNIK ABS

mam maly problemik z abs em a mianowicie zapala mi sie kontrolka od absu i kontroli trakcji jak jezdze po dziurach. Gasnie dopiero jak zgasze silnik i ponownie go odpale podejrzewam ze czyjnik na kole padl (podejrzewam prawe przednie ) i pytanko czy ktokolwiek ma pojecie gdzie taka czujka sie znajduje?
    i ewentualnie jak sie ja wymienia?
    i czy moze to cos innego moze byc? (ostatnio kraweznik zaliczylem)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Hej,to ten czujnik przy kole,ja wymieniałem kiedyś i musisz iść za kablem on doprowadzi Cię przy tarczy do tego czujnika musisz go wyciągnąć chyba mocno siedział, a złączone kabelki są na kostce więc nie trzeba lutować kostka znajduje się na pograniczu nadkola i wejścia pod maskę obok silnika. Nie wiem ile kosztuje nowy,ale chyba sporo więc kupiłem używke za 40zł i śmigało elegancko... to jest podobne do tłoczka. trzeba auto podnieść na windzie i zdjąć koło,jeżeli nie jestem laikiem to sobie na pewno poradzisz!! Powodzenia.

Alfalotnik
    Gość

Domyślnie

Czujnik jest przymocowany na jednej srubce, chyba 8. Pozniej wysowasz go. Dokladnie dochodzi on do lozyska.

Doman
    Gość

Domyślnie

a moze sie tylko zabrudzil ( jest to mozliwe normalnie ma takie warunki?)czy cos w tym rodzaju albo jest krzywo
    i kolejna sprawa czy nie orientujecie sie czy pasuje prawy na lewo itd bo nie wiem ktory kupic moze to te same al cos mi sie wydaje ze nie

Użytkownik Alfa i Omega Avatar alfaholik-Bioły
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    147 1.9JTD, Lybra 1.9JTD, Delta 1.6JTDm

Domyślnie

Ja też myślałem,że się zabrudził bo był brudny troche jak wyjmowałem,ale przeczysciłem załozyłem i dlaje to samo,okazało sie ze w jednym miejscu sie blaszka przetarła i zwoj w tym tłoczku tez juz sie przetarł i tzreba było kupic nowy wtedy. Nie wiem czy pasuje z lewej na prawa, ja kupowałem z prawego do prawego koła od anglika ...kto wie czy anglicy w kołach tez robia zmiany,ale chyba nie :mrgreen: na szrocie jak stoi jakas 156 napewno cos takiego jest wiec mozna kupic za grosze i wymienic zobaczyc i moze bedzie ok.