Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: Wredna Alfa , same problemy ...

R3venger
    Gość

Domyślnie

Kupilem nie do konca po taniosci , przez rok zrobilem 32 tysiace ;/ tak ICS mi padł 2 juz i nie mam navi nie mam zmieniarki ale poszedlem do garazu usiadlem zapalilem papierosa i powiedzialem do mojej msciwej ze kupie CI kolejnego ICSa i tyle mojego , Kolego MASA626 jak bym chcial niemieckiego to dawno by juz stalo jakies kilku letnie AUDI albo BMW ale nie chce bo mam Alfe i tak juz nia tak nie jezdze pracuje caly czas w delegacjach i teraz wrocilem na urlop pozniej dopiero wroce na swieta a alfa stoi i czeka na mnie , sluchajcie powiedzialem sobie ze zrobie z niej idealne auto ktore ma juz 12 lat i tak uczynie

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm

Domyślnie

ja ci się znudzi i kupisz jej tego ics-a to ją odkupię od ciebie

R3venger
    Gość

Domyślnie

Nie jest na sprzedaz i nie bedzie a ics juz zamowiony .. Ale jak ktos ma 156 silnik koniecznie V6 to jestem chetny i nie kombi

Użytkownik Rowerzysta Avatar olo66
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    alfa romeo 166 3,0 manual 1999

Domyślnie

Wtrące sie do rozmowy na temat icsa,dwa pytania ,czy bez wyciągania można sprawdzić czy da się podpiąć dsp,czy na wyświetlaczu jest jakieś info,tzn w ustawieniach audio,drugie pytanko to wymianie aku nie mogę włożyć kasety do zmieniarki.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał olo66 Zobacz post
    Wtrące sie do rozmowy na temat icsa,dwa pytania ,czy bez wyciągania można sprawdzić czy da się podpiąć dsp,czy na wyświetlaczu jest jakieś info,tzn w ustawieniach audio,drugie pytanko to wymianie aku nie mogę włożyć kasety do zmieniarki.
    A masz wzmacniacz na navi i głośniki w tylnej pule? dsp włącza się w ustawieniach ics( jest w instrukcji) poczytaj trochę. Po wymianie aku nie możesz włożyć kasety? bo nie rozumiem.

Rzeczywiście jeśli mi popsuł by sie tylko ics to bym nie słuchał nic tylko dźwięk moich 5-cylindrów.....na h... mnie muzyka?!!

Użytkownik Romeo Avatar Mankovich
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 166 2.5 V6 24V

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Hihi a ja jak kupiłęm auto to mimo iz miałem ori osłone trzymającą się AŻ na 3 śrubkach ,ale zawsze, i lekko przetartą to zainwestowałem 90 zeta i założyłem z autovip i śmiga Panie aż miłoooo(drugi rok). O te autka trzeba dbać
    Ja też już moją wywaliłem i będę kupował Akurat mi nie musisz mówić, że o to auto trzeba dbać Ja wiem to najlepiej, po tym ile zainwestowałem żeby moja chodziła

Mieszka w
    Jasło
    Auto

Domyślnie

Myślę o założeniu dsp,tylko czytałem ,że nie każdy ics będzie pod dsp,czy bez wyciągania np,w ustawieniach audio można coś wylukać,Wracając do zmieniarki,kaseta wchodzi mniej więcej 3/4 i coś blokuje,chyba muszę wyciągnąć i pokukać,sam nie wiem a nie chcę na siłę.
    Dzwięk silnika,hmm, ale czasem można albo trzeba właczyć muzyczkę.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Musisz sprawdzić czy masz wtyki pod dspw bagarzniku ostatnio było to przerabiane o ile pamiętam. Postępuj zgodnie z wytycznymi przewidzianymi do zainicjowania dsp ics powie ci czy przewidziano taką opcję dla konkretnie twojego.

Ps. Jak widzę typa który jedzie M3 i tak głośno słucha muzyki że nie słychać silnika to równie dobrze mógłby jechać uno......nikt się nie obejrzy.

predator
    Gość

Domyślnie

No kolego trochę cie pocieszę ja na swoją wydałem przeszło 12.000 więc wartość zakupu przekroczona http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...e_ontario.html wątek dawno nie odświeżany ale miałem co wymieniać ostatnio to dla oka obszycie na nowo kiery i gałki i zakup podłokietnika 380 a czego w linku jeszcze niema to wiele innych do sumy którą podałem ale miłość trwa więc głowa do góry.

- - - Updated - - -

A tu masz dalej bolączki na szczęście ostatnie poważne http://www.forum.alfaholicy.org/166/...bosch_b_b.html na tapecie naprawa vebasto i założenie sprzęgiełka alternatora , no i też jestem zwykłym zjadaczem chleba do tego dwójka dzieci i trzecie w drodze więc myślę że dasz radę .

Mieszka w
    Jasło
    Auto

Domyślnie

Siatkarze górą,3:0,jutro kuknę na kabelki i pogrzebie przy zmieniarce,odepnę od zasilania ,napiszę co i jak.