Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: Policyjna alfa romeo spłonęła na autostradzie pod Wrocławiem

Kayrol
    Gość

Domyślnie

ferrari i lambo też się palą nie wiem co wy chcecie od policji

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Auto
    Seat Leon FR

Domyślnie

A przed wczoraj jadąc do Wrocławia jechałem za nimi a później oni przede mną. Fakt faktem jechałem zgodnie z przepisami 70km/h bo takie było oznakowanie. Z wyglądu była bardzo zorana, brudna, szyby usmolone, przód koła rozjechane, wydech osmolony jak z Ikarusa. Tyle z moich późniejszych spostrzeżeń jak staliśmy obok siebie na światłach.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Ależ się nakręcacie. Ot. Awaria, auto spłonęło. Nie pierwsze i nie ostatnie. Co do tego jak i czy w ogóle policjanci dbają to powiem szczerze, że mam to totalnie gdzieś. Ani to nie moje auto, ani to zabytek, więc co to kogo obchodzi?
    166 2.4 JTD '00 - była
    164 2.0 V6 TB '91 - była
    156 1.9 JTDm '04 - już nie
    156 1.8 TS '00 - juz nie ma
    164 2.0 V6 TB '93 - jest
    Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
    MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
    Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...

geekboy68k
    Gość

Domyślnie

A przed wczoraj jadąc do Wrocławia jechałem za nimi a później oni przede mną. Fakt faktem jechałem zgodnie z przepisami 70km/h bo takie było oznakowanie. Z wyglądu była bardzo zorana, brudna, szyby usmolone, przód koła rozjechane, wydech osmolony jak z Ikarusa. Tyle z moich późniejszych spostrzeżeń jak staliśmy obok siebie na światłach.

Oszczędzało się na serwisowaniu i obsłudze, to teraz trzeba ponieść tego konsekwencje. Z policyjnym budżetem Polonezy im, a nie porządne i drogie auta (z całym szacunkiem dla policjantów - bo akurat za stan pojazdów winę ponosi lokalna budżetówka - osoba z mojej rodziny w takiej pracuje, więc mam pewien obraz jak to wszystko działa - niby pieniądze są, ale gdy przychodzą decyzje o rozdysponowaniu środków, to tak, jakby ich nie było).

Ani to nie moje auto, ani to zabytek, więc co to kogo obchodzi?

Poniekąd też Twoje, bo ogółu - społeczeństwa. Samo za wyimaginowane pieniądze się nie kupiło. Znając życie kierowca tej nieszczęsnej Belli oberwie niezależnie od tego czy rzeczywiście zawinił, czy nie. Winnego zawsze szuka się po najmniejszej linii oporu, a nie po rzeczywistej winie. A zgodnie z polityką szanownego pana Prezesa - my zapłacimy za kolejne auto do spalenia.

Tego samego dnia pod moim domem stanęła kilkuletnia Vectra, która wyglądała jak parowóz. Postała 2-3 godziny, jak para przestała ulatniać się spod maski, samochód ruszył z piskiem opon - kilometr dalej sytuacja się powtórzyła, ale tym razem z czarnym dymem. Inteligent prowadzący auto i tak miał szczęście, bo pomimo braku (wg sąsiada, który pomagał mu ogarnąć Vectrę) gaśnicy, straż przyjechała szybko i gdy pakowali auto na lawetę, to miało jedynie osmoloną maskę.

Użytkownik Romeo Avatar michałsnk
    Mieszka w
    w Sanoku
    Auto
    W domu : Terenówka, Alfa Romeo 156 JTD 105 ps 255Nm,Berlingo 1.9D (XUD) wolnossące.

Cool

''Niestety sami funkcjonariusze sami nazywają je wynalazkami i w nieoficjalnych rozmowach przekonują, że są one dość awaryjne. ''

Nie szanują bo służbowe , nie lubią tych aut bo automatycznie przyjmują do nich negatywne nastawienie , nie szanują i dochodzi do takich różnych sytuacji , nie wiadomo co z tym wyposażeniem.

Znowu tendencyjny artykuł jednak komentarze wskazują,że zdania uczonych są podzielone ,a co za tym idzie coś się zmienia w społeczeństwie.http://dev.memy.pl/generatorKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	skasuj.JPG
Wyświetleń:	2154
Rozmiar:	28.2 KB
ID:	61745
    Ostatnio edytowane przez michałsnk ; 08-07-2012 o 12:11 Powód: moderatorze nie kasuj proszę :)

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Ależ się nakręcacie. Ot. Awaria, auto spłonęło. Nie pierwsze i nie ostatnie. Co do tego jak i czy w ogóle policjanci dbają to powiem szczerze, że mam to totalnie gdzieś. Ani to nie moje auto, ani to zabytek, więc co to kogo obchodzi?
    ależ kolego, po pierwsze daj pogadać sobie, po drugie fakt nie nasze- to nie oznacza, że trzeba się cieszyć. niech wszystkie policyjne auta spłonął, to na pewno będzie porządek i bezpieczeństwo w tym kraju... jakby do Ciebie na interwencję jechał ten patrol to już pewnie by Cię bardziej to obchodziło

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dabro86
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Seat Alhambra 1.8t + Seat Alhambra 1.9 TDI 110KM + Honda Varadero 1000

Domyślnie

Znam kilku policjantów, jeden z nich mówi że wszystkie auta traktują jakby były to terenówki nie ważne czy to bus czy alfa, poprostu muszą wjechać. Z jednej strony to zrozumiałe bo akurat dla nich liczy się czas działania. Inna sprawa że auta tak użytkowane powinny być co najmniej 2 razy częściej na serwisie a na to już nasze państwo nie stać.

A co do alfy to podsumował je że nawet nieźle się trzymają w policyjnych warunkach a niektóre mają już grubo ponad 200 tys. km.
    Ostatnio edytowane przez Dabro86 ; 10-07-2012 o 07:56

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Dabro86 Zobacz post
    wszystkie auta traktują jakby były to terenówki nie ważne czy to bus czy alfa
    a nie wiesz jakie jest najlepsze auto terenowe? ... Służbowe

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Zacznijmy od tego: opinia o awaryjnosci Alf nam sprzyja- jest ich dzieki temu mniej przez co jestesmy bardziej wyjatkowi Nie to co plebs Vag

Po drugie: nieoficjalnie dowiedzialem sie od znajomego z drogowki, ze powodem pozaru byla awaria przepracowanego alternatora, ktory wymieka przy takiej ilosci elektroniki jaka jest instalowana do rajdowozow. Wszystkie Alfy policyjne beda miec/maja nowe mocniejsze alternatory bo po tej akcji z pozarem sprawdzono reszte aut i stwierdzono powaznie nadpalone alternatorki.

Takze uspokajam wszystkich- nasze Belle nie splona tak latwo

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar RRR
    Mieszka w
    Czarna Sędziszowska
    Auto
    AR 166 2.4 jtd 99r

Domyślnie

A ja w Kanadzie byłem świadkiem jak palił sie nowy Chevrolet Corvette, ale ciężko było wśród gapiów znaleść minę wyrażającą współczucie