Witam.
Jak sie nagrzeje to ciezko pali. Trzeba dlugo krecic i odpali.
Wszystko jest o.k zero błedów. Dobre paliwo. Filtr nowy.
Rano pali super. Ostygnie tez fajnie pali ale ciepła to jjuż koszmar.
Może mieliscie taki przypadek????
Witam.
Jak sie nagrzeje to ciezko pali. Trzeba dlugo krecic i odpali.
Wszystko jest o.k zero błedów. Dobre paliwo. Filtr nowy.
Rano pali super. Ostygnie tez fajnie pali ale ciepła to jjuż koszmar.
Może mieliscie taki przypadek????
Czujnik położenia wału - tylko dziwne że błędu nie wywala. Jeśli to będzie to to koszt 80-90zł BOSCH.
Wymiana prosta tylko potrzebny kanał.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
Kolega już go wymieniał, tylko nie napisał tego w tym temacie.
I ten powerboxowy szajs masz wypięty?
Podmień akumulator i zobacz, czy jest różnica.
Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.
tak dorzuce od siebie bo akurat przyszło mi to na myśl choć nie jest to optymistyczna myśl. Mianowicie może coś z pompą wtryskową np nastawnik? ew trzeba ją ustawić? może gdzies dostaje się olej np przez simmering na wałku pompy...tak mi tylko przyszło na myśl takie coś ( miałem TDS'a tam ciężkie odpalanie "na ciepłym" to normalka która niestety kosztuje choć mnie ten problem ominął)
Może coś pomogę chociaż wolałbym nie pomóc![]()
tak powerbox zdjety. Myslałem ze to przez niego. Zero błedów. Tylko egr - oczywiscie zaslepiony.
Dzis robiłem sterowniki pompy - czyli testy. Zauwazyłem dwie rzeczy ze przy odpalaniu ma czasami tylko 270bara a powinien miec chyba 300. A HA i akumulator spada nawet poniżej 9V przy kręceniu. Może to akumulator. Sam juz niewiem. Czujnik nówka boscha , wyczyszczony regulator i czujnik wysokiego.
- - - Updated - - -
Co polecacie? jakiej firmy??? ile Ah???? Mysle ze poprzednik władował akumulator od renówki (renault - aku) bo tam pracuje i zanlazł może jeszcze sprawny. HHmmmmm chyba szykuje sie wydatek (300-400zł). Oj bella , bella
U mnie też trochę dłużej trzeba kręcić na ciepłym. Podmieniałem akumulator i nie było żadnej poprawy.
2,4 JTD ma mieć 100 Ah i dobry prad rozruchowy. Ja mam centre future 100 Ah i prad rozruchowy z tego co pamiętam 900.
[C
może wtryski na próbe przelewową
Ostatnio edytowane przez rafik. ; 11-07-2012 o 16:58
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
No własnie gorzej kreci mniejsze cisnienie???? mam jeszcze taki objaw, do 2.5 tys idzie normalnie do trzech tys. muł a powyzej 3tys idzie najlepiej i do 5 tys. co to może byc????