Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Temat: Dachowanie

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyś Zobacz post
    wg mnie pasażer siadający z pijanym kierowcą ma jeszcze mniej pod czaszką niż sam pijany kierowca.
    otóż to - pijany jest pijany i robi głupoty
    a trzeźwy robiący głupoty to już całkowity debil

ale - nie wiadomo czy pasażer też nie był pijany

a GT poszła w pis du

Użytkownik Alfa i Omega Avatar creaf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159 1.9 SW

Domyślnie

Z tego co ja wiem to oni razem pili...
    Była: 156 1.9JTD SP3

mrutyś
    Gość

Domyślnie

droga Anno ja nie pisałem o zachowaniu na drodze. Tylko odniosłem się do posta w którym to ktoś napisał, że kierowca był pijany.
    O zapierdalaniu po drogach wypowiadał się nie będę bo się nie znam.

Ja tylko napisałem swoje zdanie, pijany robi głupoty to rzecz bezsprzeczna ale siadający z pijanym jest dla mnie głupszy niż sam pijany i tyle.

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Niedaleko mnie był jakiś czas temu wypadek: http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=25182&mod=1

Jechali w terenie zabudowanym 160km/h. Były telefony do koleżanek... Kierowca pijany. Pozostali też. Jechali we 3. Dwóch chłopaków nie żyje (kojarzyłem z widzenia...). Kierowca był w stanie śpiączki farmakologicznej. Nie wiem, co z nim... (ale masa narządów uszkodzona; w tym mózg). TRAGEDIA, TRAGEDIA, TRAGEDIA. Tył Omegi odleciał od przodu na jakieś 30 metrów.

Trzeba być debilem, żeby pić i tak zapier...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Czasem młodzi kierowcy zachowują się tak i bez alkoholu. Ale żeby po alkoholu pędzić to trzeba mieć coś z głową. W życiu bym nie wsiadł za kierownicę po alkoholu, chociaż akurat w moim przypadku tak czy siak mi to nie grozi

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Cytat Napisał mrutyś Zobacz post
    wg mnie pasażer siadający z pijanym kierowcą ma jeszcze mniej pod czaszką niż sam pijany kierowca.
    Dokładnie tak

- - - Updated - - -

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Czasem młodzi kierowcy zachowują się tak i bez alkoholu. Ale żeby po alkoholu pędzić to trzeba mieć coś z głową.
    Dokładnie tak

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Izane Zobacz post
    Po to forum aby dyskutować
    Dokładnie tak

- - - Updated - - -

Cytat Napisał H4seo Zobacz post
    Zawsze jest ryzyko. Podejmujesz chłodna kalkulacje i wyprzedzasz. Liczysz tylko na łut szczęścia, że z naprzeciwka nie jedzie szaleniec.
    Jeżeli Ty liczysz na łut szczęścia wyprzedzając, to jesteś głupszym, niż ten co dachował*.

*Ja zazwyczaj wyprzedzam na długiej prostej, kiedy z naprzeciw nie jedzie nic. Jeżeli robisz inaczej, to sam jesteś szaleńcem, których tak tutaj szumnie piętnujesz - bo dokładnie tak myślą ludzie, którzy widzą pędzący na siebie samochód, jadący... pasem przeciwnym do zasadniczego kierunku jazdy.
    Ostatnio edytowane przez Magik ; 06-08-2012 o 16:23
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Magik Zobacz post
    *Ja zazwyczaj wyprzedzam na długiej prostej, kiedy z naprzeciw nie jedzie nic. Jeżeli robisz inaczej, to sam jesteś szaleńcem, których tak tutaj szumnie piętnujesz - bo dokładnie tak myślą ludzie, którzy widzą pędzący na siebie samochód, jadący... pasem przeciwnym do zasadniczego kierunku jazdy.
    e tam na polskich drogach to mamy samych szaleńców. Przez kilkanaście lat widziałem już tego debilizmu drogowego juz troche, a najgorsze jak ktoś wiezie jeszcze w pojezdzie małe dzieci, czasami lepiej temu komus ustapic miejsce niz później miec wyrzuty sumienia w razie "W"... Ale każdy jest inny, każdy podchodzi do tego inaczej.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Giuelietta 1.4 TB, AR 159 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Apropo dachowania 147 to dostałem kilka informacji, najprawdopodobniej alfa wyprzedzała dacie i w momencie wyprzedzania dacia omijała dziurę(albo zabierał się też do wyprzedzania). Kierowcą alfa się wystraszył, złapał chodnik po drugiej stronie drogi, obróciło go, zahaczył bokiem w latarnie, a potem już wiadomo. Nikomu nic się nie stało. Alfa miała niestety slicki z przodu...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM

Domyślnie

Co do drogowych szaleńców to macie rację. Prawie codziennie takich spotykam na drodze. Ledwo co odbiorą prawo jazdy a już myślą że są mistrzami kierownicy
    Nie powiem sam mam 20 lat i jestem młodym kierowcą ale zawsze jeżdżę rozważnie.
    Pozdrawiam wszystkich Alfaholików

Użytkownik Romeo Avatar Magik
    Mieszka w
    Skawina
    Auto
    Była:156 SW 2,4 20V Jest: Kia Sorento 3,5 V6+VW GOLF V PLUS 1,9 TDI[EGR off/pwrd conmir.pl]

Domyślnie

Niestety polscy kierowcy mają tendencję do koloryzowania swoich umiejętności za kółkiem. Przecież w Polsce każdy jeździ doskonale i uważa się za idealnego kierowce. Niestety to tylko nasza samoocena, a na drogach codziennie patrzymy na efekty tychże umiejętności.

Co zauważyłem - młodym kierowcom nie pomaga posiadanie szybkiego samochodu. Oni - w przeciwieństwie do np. mojego pokolenia (szalone lata 80') - nie odebrali lekcji pokory na drodze.
    Mój pierwszy samochód to Fiat 126 EL (taki FL 126P ) którym notorycznie wyprzedzali mnie wszyscy wszystkim. Dwa lata tym pudłem na drodze i człowiek nabiera ogłady.

Właśnie przeczytałem na WP:
    http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,1...wiadomosc.html
    Ostatnio edytowane przez Magik ; 07-08-2012 o 09:55 Powód: Dodany link
    Ja tego nie neguję, ale polaryzacja Twojej mentalności obliguje mnie do kontynuowania merytorycznej konwersacji z Tobą.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia