...kraków...225/50/17 tak do 7km...też mi się wydaje że coś za mało pokazuje komp. ale już jestem w trakcie rzeczywistego sprawdzania spalania...zatankowałem do pełna...pojezdzę tak ok.300km i sprawdzę jak to się ma do komputera.
eee, to byłby chyba pierwszy przypadek
Ja jeżdżę codziennie z sołtysowskiej na bora - komorowskiego (plus wypady do centrum etc.), tylko mam 235/40/19. Jeśli jeżdżę dynamicznie, to i 11/12 pęka, przy emeryckiej (ale takiej naprawdę...) 9-9.5. Ostatnio z KTW-KRK jadąc w nocy A4 wyszło mi 7.6l/100km, ale to zupełnie inna bajka.
Obserwuj i daj znać. Powodzenia.
Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
@sdero, jako autor tematu pozwalam offtopowac
tak jak pisalem, w tygodniu codziennie trasa jak powyzej (tylko ze wyjazd do pracy kolo 7, powrot przed 16) plus dosyc czesto kierunek centrum w pozniejszych porach.
P.S. Caly dzien w oknie spedzasz szukajac AR na drodze?(zarcik taki)
Do Prymie...nie myślisz o wgraniu wirusa? byłem ostatnio w v-tech i od tego silnika "chipowanie na śniadanie" powiedzieli mi 1045zł...zastanawiam się nad tym zabiegiem...co myslisz o tej firmie? w mojej firmie robili chipy ale w ciągnikach siodłowych głównie pod kątem zmniejszenia zużycia paliwa...
Nowe wtryski założone koszt z montażem na serwisie 1500złOdpalanie jak narazie ok zobaczymy jak będzie dalej
Powiedzcie mi jakie macie spalanie w mieście 1.9 jtdm 120...???Ja mam ok 7.5-8 litrów przy jeździe bez szaleństw...
Tomgcio, spojrz na podpis. Ja juz go mam.
Co do V-techu, to byla firma obok Goduli ktora bralem pod uwage, kiedy chcialem zmieniac soft u siebie. Godula odpadl jakos samoistnie, a V-tech zostal mi odradzony. W koncu wyladowalem z polecenia u Aligatora...[ www.dynosoft.pl ] Swojego zdania nt V-tech'u nie mam. Oprocz milej wymiany maili nie mialem z nimi stycznosci.
Tutaj lub na alfaclub.pl duzo bylo pisane na temat tunerow, poszperaj. Zawsze warto co nieco przeczytac i przemyslec sprawe.
Ostatnio edytowane przez prymie ; 10-08-2012 o 18:28
To ja mam styczną ale przeciwną trasę w stronę M1 ale po 7. i powrotną po 16. Więc się pewno mijamy.
A w stronę centrum to tylko jak idę do Akwarium na piwo lub rekreacyjnie sobie biegam (Łąki NH).
Biegam w stronę centrum, bo bliżej do szpitala jakby mnie trzeba było ratować).
Odp. P.S. Tak, wolę wypatrywać AR na drodze niż oglądać polityków w TV![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF