Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Temat: Klimatyzacja - pierwsze problemy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Oława / Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 156 JTD 1.9 105KM 2000r

Domyślnie

a ja mam pytanko, czy po wlaczeniu klimy spreżarka chodzi non stop? czy co jakis czas sie wlaczy? do tego wentylator sie zalacza, tez jakos okresowo. zalezy od temperatury zewnetrznej. nigdy nie chodzi non stop.

nic nie dotykalem w klimatyzacji przez dwa lata, chodzila non stop nawet przez zime, a teraz chlodzi slabiej. chce podjechac i ja nabic, ale moze na cos jeszcze trzeba spojrzeć?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Kobylnica, Gniezno, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive Premium Q-Tronic + wyścigowa terenówka czyli firmówka

Domyślnie

to że może się wyłączać to normalne przy niższych temperaturach ale jeśli czujesz że ci słabiej chłodzi to musisz podjechać bo możesz mieć gdzieś wyciek.
    Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Cytat Napisał czarek82 Zobacz post
    artur musisz najpierw zlać cały olej ze sprężarki przez tą śrubkę więc musisz ją wyciągnąć i obrócić a potem nalać chwilę przed napełnieniem czynnikiem, chodzi o to że olej do sprężarek jest higroskopijny czy pochłania wodę lub parę wodną z otoczenia dlatego należy to zrobić najlepiej w jednym dniu w garażu czyli wyciągnąć, wylać, wlać, założyć sprężarkę, sprawdzić szczelność, wypróżniować i napełnić.
    Dziękuję za odpowiedź

alfonsik157
    Gość

Domyślnie

Witam. Panowie a ja mam inny problem z klima. Mianowicie nie miałem podswietlenia pokreteł. Rozebrałem przylutowałem zaróweczki cacy. Po złozeniu wszystkiego nawiew nie chodzi. W zadnej pozycji nic sie nie dzieje. Włacza sie tylko guzik od grzania tylnej szyby. Klima i obieg zamkniety bez odzewu :/ Dodam jeszcze ze od tego momentu nie pokazuje mi temp zewnetrznej. Jakis dziwny zbieg okolicznosci ? Ma to jakis zwiazek z nawiewem ? Prosze o wyrozumiałos ale to moj pierwszy post a w taka pogode jazda bez nawiewu to meka :/

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

ja bym sprawdzil polaczanie kostek i bezpieczniki. Już ze 3 razy to rozbierałem i nic źle sie nie da złożyc.. moze bezpiecznik Ci się spalił.

alfonsik157
    Gość

Domyślnie

Sprawdzałem juz wszystkie bezpieczniki i te w srodku auta i te pod maska. Wszystko jest ok. Moze jak lutowałem dotknalem któres sciezki alba tasma sie uszkodziła. Nie wiem sam ale zaczyna mnie to meczyc bo jak wracam w nocy z pracy to mam zaparowane szyby i nic z tym zrobic nie moge :/

Użytkownik Alfa i Omega Avatar xakner
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    AR 156 SportWagon

Domyślnie

moze rozbierz panel, podjedz na szrot i przełóż listwe z pokretłami

alfonsik157
    Gość

Domyślnie

Orienotwałem sie i w okolicy nie ma zadnej takiej alfy na czesci. A na allegro nie chce kupowac nic w ciemno..ale nie pozostaje chyba nic innego bo szczerze to nawet nie wiem od czego zaczac sprawdzanie ;/

Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 24V CF3 Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6/1.8 T.S 98/2005r LPi Vialle

Domyślnie

Ja również przelutowywałem wszystkie żaróweczki w panelu sterowania klimy i wszystko śmiga aż miło. Lutowałeś wszystko wpięte w instalację czy co?

alfonsik157
    Gość

Domyślnie

Własnie ze nie. Wszystko było odpiete i lezało sobie na stole jak lutowałem. Złozyłem do kupy wszystko przekrecam kluczyk i nic.. nie dzieje sie kompletnie nic. Swieci tylko podswietlenie i guzik od tylnej szyby. Zasuwy tez nie słychac zeby pracowały jak zmieniam połozenie twarz- szyba itd