Strona 1 z 9 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Temat: ICS dotykowy, Windows na pokładzie AR 166

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Thumbs up ICS dotykowy, Windows na pokładzie AR 166

Czytając co jakiś czas zagraniczne forum natknąłem się na fenomenalne rozwiązanie hiszpana.
    http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ace-touch.html
    To jest jeszcze lepsze niż moja nawigacja
    W skrócie sprawa wygląda tak.
    Kupiona nakładka dotykowa 4,7 inch, Stacja robocza z systemem operacyjnym w bagażniku i interfejsem do obsługi dotyku. Obraz doprowadzony do ICSa i przełączany przyciskiem zmiany strony kasety. Sprzęt i system dość szybki aby czas rozruchu systemu i gaszenia był możliwie szybki.
    W efekcie mamy nieograniczone możliwości. Muzyka, nawigacja, pozostałe media. Wszystko na ekranie dotykowym. Ba!!!! W każdej chwili wracamy do fabrycznych funkcji sterowania radiem, komputerem pokładowym czy klimatyzacją!!! Rozwiązanie idealne!
    Sprawa wręcz trywialna. Nie ukrywam że zanim zrobiłem swoją otwieraną navi miałem taki pomysł ale przez myśl mi nie przyszło że można dostać tak malutkie matryce dotykowe. A jednak tylko że nie w polsce...... bynajmniej ja nie znalazłem. Reszta to banał.

Co prawda jeszcze tego nie zrobiłem ale myślę że warto tu pomysł zaszczepić bo może ktoś szybciej ode mnie z tego skorzysta

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

Co by tu napisać czapki z głów panowie!!!! Zajebista sprawa szkoda że puki co poza zasięgiem........

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jacek83 Zobacz post
    Zajebista sprawa szkoda że puki co poza zasięgiem........
    Dlaczego?
    Tak jak pisałem szkoda że pewne fundusze i ogrom czasu zajęła mi moja obecna nawigacja bo to już bym wdrażał. Chyba nawet jest fizycznie mniej roboty. Jednak w chwili obecnej gdybym rzucił hasło żonie to szybko zaobserwowałbym szybko zmierzający w moim kierunku wałek. Lub inne podręczne przedmioty
    Trzeba się lepiej przyłożyć do poszukiwań takiej matrycy. To nie są duże pieniądze. Ewentualnie zamówić za granicą. W linku jest producent.

Użytkownik Romeo Avatar jacek83
    Auto
    alfa romeo 166 2.4 jtd 150km 2001r

Domyślnie

he he myślę że u mnie było by podobnie moja pani wychodzi z założenia że po co ruszać skoro tam wszystko działa . Jestem ciekawy jaki koszt jest takiej przebudowy.

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Nakładka dotykowa 7" (jako przykład bo mniejszej nie znalazłem a będzie z połowę tańsza) - 145zł
    Komputer - wedle uznania - ~300zł
    Kabelkologia - do zrobienia samemu
    Trochę przekaźników, pstryczników itp. sam projekt jest prosty. Elementy w zależności od tego ile zrobisz sam a ile zapłacisz za zrobienie (np gotowe kable)

To tyle kosztów reszta to zdolności manualne.

Ja jeszcze myślałem na patentem w stylu iDrive ale to z panelem jest duuuużo tańsze i prostsze.

Użytkownik Pasjonat Avatar Masa625
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    166 2,4 JTD `99

Domyślnie

No nie powiem. Najlepszy patent jaki widzialem! Wyglada super ale nawet nie bacząc na koszty tej przeróbki, to dla 98 ze 100 posiadaczy 166 taka operacja to bardzoo czarna magia Ale to wyglada tak zajebiscie ze ktos kto by umial to zrobic moglby sobie zarobic na przerobkach zwyklego ICS na ten z windowsem. Brawo dla takich konstruktorow!!!! A te galki od ICS ten koles ma jakies pokraczne...
    [C

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Masa625 Zobacz post
    Wyglada super ale nawet nie bacząc na koszty tej przeróbki, to dla 98 ze 100 posiadaczy 166 taka operacja to bardzoo czarna magia
    Wiem dlatego pewnie będę pierwszy ale nie teraz. Choć pewnie jeszcze kilka takich osób by się znalazło na forum. Nawet jedną znam
    Jednak jakby się komuś udało w polsce dokopać do dostawcy takiego panelu 4,7" to proszę o info
    Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 07-09-2012 o 11:21

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Wyborne, trzeba by z Chińczykami pogadać:
    http://www.alibaba.com/product-gs/57...lcd_touch.html

FOB Price: US $ 1 - 20 / Piece
    Port: Shenzhen
    Minimum Order Quantity: 1 Piece/Pieces digitizer LCD touch screen
    Supply Ability: 1000000 Piece/Pieces per Month 8H/D
    Payment Terms: L/C,T/T,Western Union,MoneyGram

Tylko pewnie by trzeba ze 100 zamówić żeby się kalkulowało . Do tego koszt shippingu i mogą jakieś cło przywalić.
    moja była Bella...

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

No tyle to juz hiszpan napisał na "ichnim" forum ale u nas nawet 1/4 chętnych by nie było nawet jakbym to montował z całością na zamówienie.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Jakby co napisałem do Chińczyków z prośbą o wycenę tych 5ciu digitizerów (takie podali minimum) . Dam znać co i jak. Ewentualnie jak nie wypali to mam paru znajomych w Chinach to ich podpytam, może mogliby coś zorganizować.
    Generalnie zajarałem się tematem, złowić jakiegoś laptopa ze zwaloną matrycą nawet i można już się pobawić . Można dysk wywalić i wsadzić dużą kartę SD, można sobie bluetooth wykorzystać, nawigację zrobić, ehh nieograniczone możliwości.
    moja była Bella...