Tak widziałem tą aukcje i wysłałem już zapytanie ile by chciał za silnik, a co do remontu silnika, to nie mam pojęcia kto by to mógł zrobić.
Tak widziałem tą aukcje i wysłałem już zapytanie ile by chciał za silnik, a co do remontu silnika, to nie mam pojęcia kto by to mógł zrobić.
Zdecydowanie szukał bym innego silnika tutaj nie ma co już remontować (koszta) Silnik z linka jest zamontowany w aucie przecież można go odpalic i sprawdzić. Tym razem bardziej odpowiedzialnie podejdż do zakupu
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Zgadzam się z Andrzejem, jak rzadko kiedy.
Za 2-3 tysiące to z tego silnika, który masz, zrobisz tylko stan przedagonalny. Nie wiem jak można odpowiedzialnie twierdzić, że zatartego boksera da się dobrze wyremontować za taką kwotę?! Poszukaj tylko ile kosztują nadwymiarowe tłoki do BX-a i będziesz już wiedział co robić.
Ostatnio edytowane przez maicher ; 15-09-2012 o 13:35
Życie chłoszcze![]()
Kumpel właśnie rozebrał swojego 1,5 BX z Alfy Sprint i nie był za ciekawy. W dodatku dostępność części nędzna, szlifiernie nie chcą tego remontować. Kupił używkę - kompletny złom.
W końcu trafił na silnik na włoskim e-bayu, 1,3 BX nigdy nie używany, fabrycznie nowy za 800 EuroCuda się zdarzają
i z tą optymistyczną myślą obadaj silnik z tego rozbitka, nic lepszego na razie nie wymyślisz za około 1000 zł.