ja w moim jtd jeżdzę już drugi sezon na tym samym filtrze powietrza i wszystko ok,skoro jest czysty to po kiego ch....ja mam go zmieniać![]()
ja w moim jtd jeżdzę już drugi sezon na tym samym filtrze powietrza i wszystko ok,skoro jest czysty to po kiego ch....ja mam go zmieniać![]()
Ją wymieniłem swój po jakichś 15tys. i był tylko lekko przykurzony.
Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk
Kurde, ja całkiem już dawno wymieniałem swój, dobrze, że wpadłem na ten temat. Zabieram się w takim razie i za mój filterek![]()
ja 2 razy do roku
Ja kupiłem ostatnio Belle z racji dla niektórych trudnego dostepu do filtra przekonany bylem ze bedzie do wymiany a tu mile zaskoczenie ktos nie dawno wymieniał,ale z racji tego ze zakupilem filterek to trzeba było gozalozyc zeby belli lepiej sie oddychało![]()
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
To nie żart,w marcu jak byłem na wymianie rozrządu,mówiłem żeby zmienili przy okazji filtr powietrza ale okazał się czysty jak nowy więc go zostawili. Rocznie robię około 30tys z kawałkiem i jak pisałem już 2 sezon jeżdżę na tym samym filtrze. Dodam,że komorę silnika jak i silnik mam czystą,jakby wyjechał prosto z salonu. Ale przyszedł czas,,,dziś umówiłem się na zmianę linek hamulcowych,więc od razu zmienię filtr,cała przyjemność będzie w piątek![]()
ja zmieniam filtry (olej+powietrze+paliwo) razem z olejem. Czyli co 10 tyś km.
Ja dzisiaj kupilem powietrza i kabinowy i jutro bede zmienial. Zobaczymy w jakim stanie jest stary filterek bo od kupna nie zmienialem.