przy montażu nie wkręcaj tej trzecie śruby i też będzie działać,![]()
heheheeeh
Ojjj, zrób kolego jak możesz, bardzo się przyda na pewno. Ja walczę z problemami z rozruchem, co jakiś czas mi nie odpala i powinienem do niego w końcu zajrzeć, może się wiesza albo prąd nie dochodzi. Dostęp jest tak wujowy że nawet nie widać gdzie wchodzi do niego kabel prądowy... Na razie mam za małą motywację bo wystarczy pobujać/poszarpać i odpala.
Styki sięgniesz z kanału. Odkręć śruby, przeczyść i skręć ponownie. Może to wystarczy. Z instrukcją będzie ciężko bo to się robi na macanego![]()
Podszedłem wstępnie do tematu, dostęp jest tak beznadziejny ze szkoda gadać, kanał mam na pól metra a wypadało by tam siedzieć z dobre kilka godzin - kręgosłup out, niestety chwilowo odpuściłem z powodu zbyt małej ilości piwa xD Współczuje wszystkim którzy mają problemy z rozrusznikiem![]()
Najtrudniej jest pierwszy raz![]()
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
heheeheheh - racja![]()
Chętnie spróbuję, tylko już podchodziłem ze 2 razy z kanału i nawet nie wiem za co złapać. Jakaś blacha tam sterczy (osłona kolektora?), ten kabel gruby czerwony się tam chowa i tyle go widzieli. Może chociaż powiedzcie ile tam kabli dochodzi, czy tylko + czy też masa jakoś niezależnie? I gdzie mniej więcej szukać? Nawet na dobrą sprawę nie wiem jak ten rozrusznik wygląda, oglądałem fotki na allegro ale średnio to widzę z kanału... Tzn. rozrusznik oczywiście gdzie jest to wiem, tylko nie wiem gdzie te kable w niego wchodzą i jak on tam jest zamocowany...
Zamocowany jest kołnierzem do kołnierza skrzyni. Kable ma na dupie czyli na drugim końcu. Coś oczywiście może go przysłaniać (jakaś osłona czy coś), tego mogę nie pamiętać.