Zobacz wyniki ankiety: DESIGN ALFA 147

Głosujących
89. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • BARDZIEJ PODOBA MI SIĘ WERSJA FL

27 30.34%
  • BARDZIEJ PODOBA MI SIĘ WERSJA BAZOWA

62 69.66%
Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Ankieta - DESIGN ALFA 147 PRZED FL VS FL

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Zderzak tył po lifcie fajniejszy i lepiej wykonany - ale nie ma dużego problemu żeby przerzucić go tak jak jest do wersji przed FL lub zrobić jeden z dwóch.

Ja z wersji po FL przerzuciłbym chętnie do siebie tapicerkę boczków i ewentualnie kilka chromów z ramek tweeterów i oświetlenia kabiny.
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 21-09-2012 o 17:27

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    Ja niemam 147 i nie kieruje się opinią - bo mam... Dla mnie trzeba by było oba auta połączyć bo o ile przód dużo bardziej zgrany z całością wydaje mi się w wersji przed liftem ( ten po lifcie jakiś naciągany chinczyk ) to już tylne lampy i zderzak bardziej mi odpowiada po lifcie....Jednakże nie wyobrażam sobie GTA z facjatą po lifcie.....Tak samo jak wole GTV przed liftem niż dziób papugi po lifcie.....Ale jak to się godo Gusta i gusciki....

Osobiście zgadzam się z Tobą w 100 proc.

A wszystkich zapraszam wszystkich do głosowania.

- - - Updated - - -

Ja z wersji po FL przerzuciłbym chętnie do siebie tapicerkę boczków i ewentualnie kilka chromów z ramek tweeterów i oświetlenia kabiny.[/QUOTE]

Ja Też
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Powiem tak...Jestem za FL, ale jak jeszcze nie miałem AR a jak pojawiła się wersja FL to byłem tak wkur.... na inżynierów z Alfy, że szok! Do pasji mnie doprowadzała np ta głupia chromowana listwa na klapie bagażnika, która pasuje jak kwiatek do kożucha szczególnie w wersji z czarnym kolorem nadwozia...To samo powiem o zegarach...Ale cała reszta wg mnie zrobiona jest naprawdę ze smakiem. Przód mówi sam za siebie, a tył pozbawiony tej głupiej dziury na łapkę i znacznie wyższy zderzak zasłaniający puchę tłumika też wyszedł 147 na zdrowie. Ale reasumując obie wersje są zacne z małym wskazaniem na FL

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar wojtas_aw
    Mieszka w
    Łaziska Górne
    Auto
    AR147 1.6 105KM Distinc.3D

Domyślnie

A dlaczego nie ma remisu? Ja daje remis. Ponieważ obydwie wersje posiadają elementy, które np. posiadacz 147 przed FL, przełożyłby z po FL; no i oczywiście działa to też w drugą stronę. Zarówno design bazowy jak i FL jest bardzo udany.

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

W pełni się z Tobą zgadzam , natomiast zawsze jest "to jedno ziarnko piasku więcej" ..
    Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
    Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
    Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

Ja nie mam żadnego z nich i zdecydowanie ładniejsza jest przed FL. Przód 147 przed FL jest fenomenalny. Łączy zarówno design starych Alf jeszcze przed erą kantów i design nowoczesny. No spójrzcie jak to wygląda:

http://www.youtube.com/watch?v=aOPeR9VyfG0

147 FL po takich zabiegach to nie byłoby to.

jurandw
    Gość

Domyślnie

Pomimo że się na mnie moja Bella chyba obraziła i zaczyna mi się psuć. Pomimo że z chęcią coraz bardziej zmienił bym już auto (na 159) to wybieram przed fl. Przód jej jest idealny, po prostu nic mu nie brakuje, ani nie ma nic za dużo. jeszcze żeby się tak nie drażniła to było by super

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biala
    Auto
    Alfa Giulietta Veloce - biała :-)

Domyślnie

Ja też zgadzam się, że ciężko sobie wyobrazić GTA po lifcie i gdybym miał znów kupić wersję sprzed, to na pewno byłaby to tylko GTA. Biała GTA to po prostu, moim zdaniem, najpiękniejsza Alfa jaka pojawiła się w ostatnich 20 latach. Reflektory przednie sprzed liftu są prześlicznie - te łezki ech, ach, och, Panie...
    Z drugiej strony, gdy widzę jadącą czarną poliftową, to rzeczywiście widać, że franca jest bardziej agresywna z wyglądu.
    Mam FL od 2 miesięcy, wcześniej przez 3 lata przed-FL i targają mną sprzeczne uczucia. Z jednej strony cholernie brakuje mi tych zegarów w tubach, a mojej połowie nieco brakuje podświetlenia lusterek w daszku ;-), a z drugiej strony podwozie wydaje się być bardziej zwarte i jakość wykończenia też jest lepsza. Co do materiału na desce rozdzielczej (przed-FL - skóra słonia, FL-taka niby skóra), to ciężko to ocenić. Skóra słonia miała swój urok, ale teraz też wygląda całkiem fajnie i na pewno materiał jest bardziej miękki w dotyku (choć nie wiem, po co miałbym go pieścić)

Użytkownik Rowerzysta Avatar Monia
    Mieszka w
    Warszawa (Białystok)
    Auto
    Alfa Romeo 147 FL - 2005r - 1.9 jtd

Domyślnie

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

no proszę Was
    która ma bardziej suczy i zwierzęcy wygląd ? obie są śliczne ale ta starsza jest po prostu grzeczna no chyba że ktoś woli delikatniejszą sylwetkę od tej dynamicznej
    Absolutnie się nie kłócę i nie mam zamiaru, jestem w stanie zrozumieć to że każdy będzie bronił swojego. Musielibyście pojeździć dłużej i też się przyzwyczaić tak jak ja.

- - - Updated - - -

I najważniejsze!
    Najobiektywniejszą opinię może wystawić osoba która Alfy nie posiada, nawet w innych modelach są przecież te sprzed i po FL więc chyba logiczne jak się rozłożą głosy.
    Mi koledzy wybili z głowy tą sprzed doradzając auto, twierdząc że ta którą już teraz mam jest jadowita

- - - Updated - - -

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG00340-20120802-1306.jpg
Wyświetleń:	157
Rozmiar:	164.0 KB
ID:	70616Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG00341-20120802-1306.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	166.8 KB
ID:	70617 oo a to mój
    Ostatnio edytowane przez Monia ; 22-09-2012 o 09:20

Użytkownik Maniak resoraków Avatar micorl
    Mieszka w
    Siewierz/Mierzęcice
    Auto
    147 FL JTDM 16v TI Q2 - była,159SW JTDM 16v TI - była,A147 FL 1.6 T.S, Giulietta JTDM 2.0

Domyślnie

Monia...A co ta Twoja Bella taka upaćkana???